Prvi razred – Predmeti u prvom razredu

Obavezni nastavni predmeti:

  1. Srpski jezik (5 časova nedeljno, 180 časova godišnje) – Cilj nastave srpskog jezikaje da učenici ovladaju osnovnim zakonitostima srpskog književnog jezika, na kojem će se usmeno i pismeno pravilno izražavati da dožive i osposobe se da tumače odabrana književna dela, pozorišna, filmska i druga ostvarenja srpske i svetske baštine.
  2. Matematika (5 časova nedeljno, 180 časova godišnje) – Cilj nastave matematike je da učenici usvoje osnovna matematička znanja, kao i da osposobi učenike za primenu usvojenih matematičkih znanja u rešavanju zadataka iz životne prakse za uspešno nastavljanje matematičkog obrazovanja.
  3. Svet oko nas (2 časa nedeljno, 72 časa godišnje) – Cilj nastave sveta oko nas jeste da deca upoznaju sebe, svoje okruženje i razvijaju sposobnosti za odgovoran život u njemu.
  4. Fizičko vaspitanje (3 časa nedeljno, 108 časova godišnje) – Cilj nastave fizičkog vaspitanja je da raznovrsnim motoričkim aktivnostima doprinese razvoju ličnosti.
  5. Muzička kultura (1 čas nedeljno, 36 časova godišnje) – Cilj nastave muzičke kulture je razvijanje intresovanja, muzičke osetljivosti i kreativnosti, osposobljavanje za razumevanje mogućnosti muzičkog izražavanja i razvijanje muzičke vrednosti upoznavanjem umetničke tradicije i kulture svoga i drugih naroda.
  6. Likovna kultura (1 čas nedeljno, 36 časova godišnje) – Cilj nastave likovne kulture jeste da podstiče i razvija učenikovo stvaralačko mišljenje i delovanje.
  7. Engleski jezik (2 časa nedeljno, 72 časa godišnje) – Cilj nastave engleskog jezika je da se učenici osposobe da komuniciraju na engleskom jeziku na osnovnom nivou.

 

Jos malo pa u prvi razred

Jos malo pa u prvi razred

Obavezni izborni predmeti (učenici biraju jedan od predmeta):

1. Veronauka (1 čas nedeljno, 36 časova godišnje) – Opšti cilj ovog predmeta je da učenici prvog razreda steknu osnovna znanja o veri, crkvenim običajima i pravilima Crkve.

2. Građansko vaspitanje (1 čas nedeljno, 36 časova godišnje) – Ovaj predmet treba da pruži mogućnost učenicima da postanu aktivni učesnicu u procesu obrazovanja i vaspitanja.

Izborni predmeti

Škola, u zavisnosti od mogućnosti i opremljenosti, može učenicima da ponudi izborne predmete, za koje se putem ankete formiraju grupe, zavisno od intresovanja učenika (1 čas nedeljno, 36 časova godišnje):

–          Čuvari prirode,

–          Narodna tradicija,

–          Od igračke do računara,

–          Kaligrafija – lepo pisanje,

–          Ruke u testu,

–          Oblici obrazovno –vaspitnog rada.

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...

Koliko dete treba da jede ?

Koliko dete treba da jede ?

Svi roditelji se pitaju koliko dete treba da jede i da li je pojelo dovoljno. Koliko dete jede zavisi od toga koliko mu dajete. Ako detetu servirate veće porcije - više ... »»

ZAŠTO NAS DETE PREKIDA U RAZGOVORU?

ZAŠTO NAS DETE PREKIDA U RAZGOVORU?

Nikada nije prijatno ako vas dete prekida u razgovoru i mada mnogi roditelji oguglaju na to, postoje situacije kada će vam biti važno da saslušate sagovornika do kraja i kažete ... »»

sedmi-razred

Sedmi razred – nastavni predmeti

Sedmi razred je doba kada Vaše dete polako ulazi u pubertet te je potrebno da obratite pažnju na njegovo ponašanje, kako provodi slobodno vreme i koliko napreduje u školi. Broj ... »»