Igračke za bebe od 3-6 meseci

Koje su najbolje igračke za bebe u uzrastu od 3-6 meseci?

 

U uzrastu od tri do šest meseci beba otkriva kako mogu da budu zabavne njene ruke, sada kada više nisu stisnute u pesnicu.

Igračke za bebe od 3-6 meseci

Počinje da sisa prst, da koristi ruke kako bi uhvatila igračku. Beba počinje da poseže za igračkama. Brzo će naučiti da prebacuje igračku iz ruke u ruku i da okreće zglavak kako bi je ispitala sa svih strana, pre nego što je stavi u usta.

Obavezno proverite da su sve igračke, koje ste dali detetu, bezbedne u slučaju da ih stavi u usta. To možete videti na etiketi igračke. Nemojte vezivati igračke za krevetac ili ogradicu kako se beba ne bi upetljala ili povredila.

Do šestog meseca starosti beba već može da sedi. Tada dobija novu perspektivu okruženja i stavlja ga u centar piskutavog i šarenog dečjeg sveta.

Jedna od igračaka prikladnih za ovaj uzrast je interaktivna ležaljka (ili bebi gimnastika).

 

Ovo je igračka za bebe koje još uvek samo leže, ali je dobra jer će je zabaviti. Beba može da vuče i vrti igračke i sluša njihovo zveckanje. Sa pet meseci beba može da puzi pa joj nosač sa igračkama spustite i razvucite ga preko kreveca vodeći računa da ne može da se zapetlja.

Bebe vole da prave buku.

 

Dajte joj laganu zvečku i pustite joj muziku brzog ritma, koju može da prati dok je trese. Bebe uglavnom vole muziku i u procesu su učenja da prepoznaju ritam.

Igračka za kolicaMožete nabaviti posebne igračke za kolica, dečiju stolicu, ili dečije sedišta u kolima. Na šipku ili traku su okačene plastične ili plišane igračke, koje ispuštaju razne zvuke kada ih beba dodirne ili pritisne. Ovo će omogućiti da tokom dugih putovanja beba može da se zabavi istraživanjem svih tih igrački i zvukova koje one prave.

U ovom uzrastu mnoga deca počinju da se vezuju za plišane igračke.

 

Važno je da plišana igračka bude mekana. Treba voditi računa da na njoj nema žica koje mogu da probiju tkaninu i povrede bebu. Ne treba uzimati igračke sa plastičnim očima i ustima jer su potencijalna opasnost od gušenja ako ih beba proguta. Nemojte koristiti ni igračke koje imaju zvona, dugmad, trake i prediva, koje beba može da otkine sa igračke i stavi u usta.

Gumene igračke, koje pište kada ih beba stisne, su jako popularne za ovaj uzrast.

 

Odlične su za igranje u kadici za kupanje. Uporedo sa pištanjem igračke čućete i bebu kako ispušta radosne zvuke.

Čitanje detetu je dobro za svaki uzrast.

 

Slušanje vašeg glasa dok joj čitate pomaže bebi da razvije sluh za ritam jezika. Promena visine glasa dok pričate ili pevate učiniće čitanje još zanimljivijim za dete.

Glodalice za bebeGlodalice

 

Ništa nije tako dobro kao glodanje mekog plastičnog prstena u periodu kada bebi krenu da rastu zubići i desni su bolne. Glodalice kupite u raznim bojama i držite ih u frižideru kako bi omogućili bebi da ohladi bolne desni. Nemojte ih stavljati u zamrzivač jer nisu predviđeni za to, a i beba ne bi lepo podnela toliku hladnoću.

Prostirke za igranje su zgodne bilo da idete u šetnju parkom ili na dugo putovanje. Kada je raširite po podu dete ima čistu poznatu površinu na kojoj može da se igra. Ukoliko su sa strane prostirke ušivene alke onda možete poneti i omiljene igračke i zakačite ih za njih.

Igračke za bebe od 0-3 meseca

Igračke za bebe od 3-6 meseci

Igračke za bebu od 6-9 meseci

Igračke za bebe od 9-12 meseci

Igračke za bebe od 12-18 meseci

Igračke za uzrast od 18-24 meseca

Igračke za decu od 2-3 godine

Igračke za dete od 3 godine

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...

sa-bebom-na-letovanju

Letovanje sa bebom – Šta Vam sve može zatrebati?

Letovanje sa bebom je pred Vama i ako ste počeli da pravite spisak šta Vam sve može zatrebati na putu, verovatno ste već došli do zaključka da što je putnik ... »»

Igračke za bebe od 12-18 meseci

Igračke za bebe od 12-18 meseci

U ovom uzrastu beba počinje brzo da se kreće i mogu vam nedostajati dani kada nije tako dobro hodala. Pogodan izraz da se opiše beba ovog doba je "aktivna". Dopada ... »»

tanjir za bebu -superdete

Igračka ili pribor za jelo?

Kada vidite ovakav pribor za jelo, prva što vam sigurno pada na pamet je "Gde su bile ovakve stvari kad smo mi bili mali?" U svakom slučaju, ako imate dete koje je ... »»