Sa bebom na plaži – Šta sve treba poneti?

Sa bebom na plaži – Šta sve treba poneti?Prvi boravak sa bebom na plaži je zadovoljstvo za sve mlade roditelje, ali se za to treba pripremiti i dobro organizovati.

Pored redovne torbe za plažu u kojoj nosite Vaše stvari, planirajte još jednu torbu za bebine stvari.

Šta Vam sve može biti potrebno?

– Obavezno morate poneti kremu za zaštitu od sunca i to mora biti krema koja je predviđena za bebe, sa zaštitinim faktorom 30 ili većim. Namažite bebu 15-20 minuta pre nego što krenete na plažu, a na plaži nežnu kožu Vaše bebe mažite svaka dva sata, ili nakon svakog izlaska iz vode. Posebnu pažnju obratite na izloženije delove kože, kao što su nos, uši, ramena i leđa, koji prvi izgore.

– Šeširić sa širim obodom kako bi zaštitili njenu glavu, naročito ako još uvek nema gustu kosu. Uz to obezbedite i suncobran tokom boravka na plaži, kako bi ste zaštitili dete od opasnosti dobijanja sunčanice. Preporučuje se da beba nosi šeširić i dok je u vodi, pa za slučaj da se pokvasi, možda je pametno da imate i rezervni.

– Naočare za sunce za bebu su preporučljive, ako beba pristaje da ih nosi.

– Dovoljne količine vode, soka i mleka, koje treba spakovati u termo torbu. Ovu torbu držite u hladovini. Vodite računa da dovoljno često nudite dete vodom, kako bi unosilo dovoljno tečnosti.

– Užinu za bebu. Možete je spakovati takođe u termo torbu.

– Peškir za plažu, na kome će samo beba sedeti ili ležati i za koji ćete paziti da na njemu nema peska.

– Peškir, ili bade mantil, u koji ćete umotati i izbrisati bebu nakon što izađe iz vode.

– Kupaće gaćice, 3-4 komada, kako bi posle svakog kupanja mogli da presvučete bebu u suve gaćice.

Sa bebom na plaži – Šta sve treba poneti?– Šlauf ili mišiće, u zavisnosti od uzrasta. U svakom slučaju beba u svakom trenutku mora imati osećaj da je bezbedna u vodi, kako ne bi bez potrebe razvila strah, kojeg će se kasnije teško osloboditi.

– Igračke za plažu, koje će bebi upotpuniti zabavu: igračke koje plutaju, kantice, lopatice, lopta…

– Ako je plaža udaljena od Vašeg smeštaja pa do nje idete kolima, možete u gepek ubaciti i nošu. Možda Vam neće biti neophodna, ali ako Vam zatreba, bićete srećni što Vam je na raspolaganju.

– Rezervne pelene – možda ih nećete oblačiti bebi na plaži, ali za povratak će Vam sigurno zatrebati.

– Vlažne maramice uvek zatrebaju.

Naravno, obavezno ponesite kameru, ili fotoaparat, kako bi zabeležili prvu uživanciju Vašeg deteta na moru.

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...

Dojenje bebe - najčešća pitanja

Dojenje bebe – najčešća pitanja

Prve nedelje dojenja često se svode na prosto preživljavanje. Tada bebu navikavate na dojenje i često funkcionišete tako što pokušavate da uhvatite što više sna i koristite jaku volju da ... »»

Kad dete gurne nešto u nos - Šta raditi?

Kad dete gurne nešto u nos – Šta raditi?

Skoro svako dete je nekad gurnulo nešto u svoj nos. Spisak predmeta je beskonačan: klikeri, perle, bojice, pomfit, lego kocke i sve ono što može makar delimično da stane u ... »»

tambino sto broj pet

Ideje za dečiju sobu – edukativni dečiji nameštaj Tambino

Tambino nameštaj je nastao po ideji Džesike Koen (Jessica Kohen), koja je završila studije arhitekture na Berklay univerzitetu, a kasnije umetnost i dizajn na Stanfordu. U dobrovoljnom radu sa decom ometenom ... »»