Lota pravi lom – Astrid Lindgren

Lota pravi lomPre nego što su Jonas, Mija-Marija i Lota došli na svet, Salamdžijska ulica je bila mirna. Sad se ori od njihove cike, vriske i smeha, pa je njihov tata zove Galamdžijska ulica.

To su radoznala i luckasta deca, smešna i pametna, dobra, nevaljala i neodoljiva – ma, prava deca.

Zato u pričama o njihovima avanturama uživaju sva prava deca na ovome svetu.

Jednog jutra Lota se probudila toliko ljuta da je celog dana pravila lom!

Počelo je s jednom rupom u džemperu, nastavilo se provlačenjem kroz rupu u ogradi, posle je bilo mnogo rupa koje se nisu videle u mraku, a sve se završilo onako kako se najlepše priče završavaju – kod kuće, u maminom zagrljaju.

Pet priča iz života dece iz Galamdžijske ulice (koja se pre nego što su je  Lota, Jonas i Mia ispunili cikom, vriskom i smehom zvala Salamdžijska ulica).

Kratke priče su zgodne za čitanje pred spavanje, a bogate ilustracije i krupna slova  olakšavaju čitanje početnicima.

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...

Pas i njegov dečak

Pas i njegov dečak

Najviše od svega na svetu Hal želi psa, ali njegova mama neće ni da čuje za dlake u kući, izgreban nameštaj i barice po podu. Ipak, za Halov deseti rođendan ... »»

Da li ste vi žaba?

Da li ste vi žaba? – dramske igre za decu od 6 do 10 godina

Jasminka Petrović, naša nagrađivana i popularna autorka, poslednjih godina često je radila u pozorištu i na televiziji, pa je inspirisana tim iskustvom napisala i zbirku kratkih dramskih tekstova, namenjenu deci ... »»

Trejsi Biker

Trejsi Biker u glavnoj ulozi – Džeklin Vilson

Dobila sam glavnu ulogu! Igram Ebenizera Skrudža, matorog namćora iz Božićne priče. Neviđeno dobro glumim, majke mi. Pitajte koga hoćete – skoro svi iz škole su potpisali peticiju da me vrate ... »»