Da li ste vi žaba? – dramske igre za decu od 6 do 10 godina

Da li ste vi žaba? Jasminka Petrović, naša nagrađivana i popularna autorka, poslednjih godina često je radila u pozorištu i na televiziji, pa je inspirisana tim iskustvom napisala i zbirku kratkih dramskih tekstova, namenjenu deci nižeg školskog uzrasta. Zgodne su za izvođenje u sobi, učionici ili na pozorišnoj sceni. Jasminka Petrović uvek ima na umu učitelje, bibliotekare, radioničare – sve one koje rade s decom, pa je njima ponudila i dodatne sadržaje: teme za razgovor, zadatke, ideje za povezivanje pojedinih dramskih igara sa školskim predmetima. Knjigu je obogatila i malim pozorišnim rečnikom, prilagođenim uzrastu.

Knjigu je ilustrovala i grafički osmislila njena talentovana ćerka Ana Petrović, tako da je tesna saradnja u radionici porodice Petrović doprinela lepoti ove knjige.

Zbirka sadrži 20 dramskih tekstova, po 10 za uzrast od 6-8 godina i 10 za uzrast od 8-10 godina.

Autorka preporučuje dramske igre svoj deci, a ne samo budućim glumcima, jer se kroz njih razvijaju samopouzdanje i mašta, i razbija se trema od javnih nastupa. Takođe, kako pozorište uključuje različite umetnosti (npr. književnost, muziku, slikarstvo, izvođačke umetnosti…), deca imaju priliku da otkriju svoje talente. „Učite kroz igru, stvarajte iz radosti. Budite onakvi kakvi jeste, i još malčice bolji“, poručuje Jasminka Petrović.

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...

Trejsi Biker

Trejsi Biker u glavnoj ulozi – Džeklin Vilson

Dobila sam glavnu ulogu! Igram Ebenizera Skrudža, matorog namćora iz Božićne priče. Neviđeno dobro glumim, majke mi. Pitajte koga hoćete – skoro svi iz škole su potpisali peticiju da me vrate ... »»

Pas i njegov dečak

Pas i njegov dečak

Najviše od svega na svetu Hal želi psa, ali njegova mama neće ni da čuje za dlake u kući, izgreban nameštaj i barice po podu. Ipak, za Halov deseti rođendan ... »»

Lota pravi lom

Lota pravi lom – Astrid Lindgren

Pre nego što su Jonas, Mija-Marija i Lota došli na svet, Salamdžijska ulica je bila mirna. Sad se ori od njihove cike, vriske i smeha, pa je njihov tata zove ... »»