Treći razred – nastavni predmeti

Treći razredObavezni predmeti

1.       Srpski jezik (5 časova nedeljno, 180 časova godišnje) – Cilj predmeta je da učenici ovladaju pravilima srpskog književnog jezika, na kojem će se usmeno i pismeno izražavati. Postupno i sistematično upoznavanje gramatike i pravopisa. Razvijanje smisla za pravilno usmeno i pismeno izražavanje i bogaćenje rečnika.  

                                       

2.       Matematika (5 časova nedeljno, 180 časova godišnje) – Cilj predmeta je da učenici uspešno obavljaju sve četiri računske operacije do 1000, da uspešno rešavaju tekstualne zadatke i da znaju da reše jednostavnije jednačine. Takođe je važno da se učenici osposobe za preciznost u merenju i crtanju geometrijskih konstrukcija. Učenici bi trebalo da upoznaju rimske cifre, da pravilno upoređuju razlomke, da uočavaju i crtaju ugao (prav, tup i oštar ugao ).

3.       Priroda i društvo (2 časa nedeljno, 72 časa godišnje) – Opšti cilj je da učenici upoznaju sebe, prirodno i društveno okruženje i da razviju sposobnost za odgovoran život u tom okruženju.

4.       Muzička kultura (1 čas nedeljno, 36 časova godišnje) – Cilj je da se kod učenika podstiče stvaralačko angažovanje u svim muzičkim aktivnostima. Razvijaju se intresovanja, muzičke osetljivosti i kreativnost.

5.       Fizičko vaspitanje (3 časa nedeljno, 108 časova godišnje) – Cilj ovog predmeta je razvijanje i usavršavanje motoričkih sposobnosti i primena motoričkih navika i umeća.

Obavezni izborni predmeti

(1 čas nedeljno, 36 godišnje )

1.Verska nastava

2.Građansko vaspitanje

Izborni predmeti – prema mogućnostima škole

(1 čas nedeljno, 36 godišnje)

1.Čuvari prirode

2.Narodna tradicija

3.Od igračke do računara

4.Ruke u testu

časovi

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...

Matematika za prvi razred

Matematika za prvi razred

Matematika za prvi razred počinje za dete sa predmetima u prostoru i odnosima između njih. Posmatranjem predmeta uočavaju se njihove osobine i relacije među predmetima: veći, manji, levo, desno, gore, ... »»

Kako naučiti dete da se nosi sa stresom ?

Kako naučiti dete da se nosi sa stresom ?

Kao i odrasli, deca se takođe bore sa stresom. Suviše obaveza, konflikti u porodici i problemi sa vršnjacima su stresori kojima su deca najčešće izložena. Izvesna doza stresa je normalna. Na ... »»

Sa malim detetom na igralištu

Igralište i malo dete – 6 saveta

Igralište ili parkić su mesto najboljeg provoda za svako dete, ali je to ujedno i mesto na kom deca najčešće doživljavaju povrede. Koliko god da pazite, vaše dete će doći u ... »»