Igračke za bebu od 6-9 meseci

Kocke za bebuSa 6 meseci beba počinje da se igra mnogo energičnije. Počinje da udara kašikom po posudama i jako zvecka svžnjem ključeva kada ih nađe. Već može da uhvati dve igračke odjednom i da se igra udarajući ih jednu o drugu.

Bebini pokreti postaju precizniji. Mozak je razvio sposobnost za nove finije motorne funkcije i sada može da podigne nešto sa poda.

U ovom periodu beba postaje svesna postojanja objekata bez obzira na to da li ih vidi ili oseća. To znači da će potražiti svoju omiljenu igračku, ukoliko je ne vidi, a želi da se igra sa njom. Možete da počnete da se igrate žmurke sa objektima. Sakrijte njenog medu kada ga traži i naći će ga vrlo brzo i biće jako ponosna zbog toga.

Ovo je uzrast u kome od sedenja u kratkom vremenskom periodu, krene da puzi okolo ljuljajući se napred nazad na rukama i kolenima. Do devet meseci starosti beba može da se podigne u stojeći položaj i drži se za nameštaj.

Igračke za bebeU ovom uzrastu čitanje postaje interaktivno i zabavno je i za vas i za bebu i pomaže da beba razvije govorne sposobnosti. Nakon što završite sa čitanjem možete knjigu dati bebi kako bi mogla da okreće stranice i „čita“.

Mnoge bebe obožavaju igračke koje mogu da se zakače za krevetac i obično imaju pokretne delove koji se okreću. Ovakva igračka obezbeđuje bebi mesto na kome može da vežba koordinaciju pokreta ruku. U isto vreme beba shvata da može da radi razne stvari sa pokretnim delovima pa budite spremni na bockanje, uvrtanje, stiskanje, ispadanje i otvaranje stvari. Beba voli i nove zvuke, pa ne bi bilo loše da muzičku igračku, koja proizvodi neke zvuke. Vodite računa da nema delova ili traka koje beba može da otkine i povredi se ili upetlja u njih.

Beba obično razvije posebnu naklonost prema nekoj igrački li ćebetu. Pedijatri podstiču ovakvu vrstu naklonosti jer poznati objekat može da olakša kasnije prelazne periode. Neke punjene igračke, ili meke lutke su pogodnije za bebu od drugih. Izbegavajte bilo šta što ima plastične oči, trake, tkanine ili bilo šta drugo što beba može da otkine i stavi u usta. Vodite računa i o tome da igračka ne bude prevelika za bebu i teška za nju da je podigne. Kada kupujete, proverite etikete na igračkama, da li su zapaljive i da li mogu da se peru.

Ćebe za bebuLopte su zabavne za dete bilo kog uzrasta. U ovom uzrastu treba uzeti laganu loptu. Sedite preko puta bebe na pod i kotrljajte loptu između vas. Kada beba malo poraste možete bacati loptu tako da beba puzi za njom.

Neki od omiljenih bebinih objekata nalaze se u kuhinjskim ormarićima. Plastična činija, merica i varjača dugo će zabaviti bebu. Dok spremate obrok, otvorite kredenac i beba će izvaditi par stvari iz njega i „raspremati“ pored Vas. Tu držite nekoliko laganijih predmeta, koje može da dohvati. Sve teške stvari uklonite van domašaja deteta.

U ovom uzrastu počinju da budu zanimljive i kocke. Pokažite bebi kako da složi nekoliko mekanih ili drvenih blokova. Poređajte ih u kutiju pa ih izbacite pred bebu. Slaganje blokova i igre punjenja i pražnjenja jako su popularne u ovom uzrastu.

Pokretne igračke su nešto što će zanimati bebu ovog uzrasta. Nabavite automobil koji možete da vozite oko tepiha ili igračke koje na pritisak iskaču.

Igračke za bebe od 0-3 meseca

Igračke za bebe od 3-6 meseci

Igračke za bebu od 6-9 meseci

Igračke za bebe od 9-12 meseci

Igračke za bebe od 12-18 meseci

Igračke za uzrast od 18-24 meseca

Igračke za decu od 2-3 godine

Igračke za dete od 3 godine

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...

Uskoro će spavati celu noć...

Beba i spavanje u uzrastu od 3 – 6 meseci

Spavanje beba - koliko sati spavaju bebe zavisno od starosti, po mesecima? Kada bebe počinju da spavaju celu noć? Beba od 3 meseca uglavnom spava oko 15 časova ukupno, tokom celog ... »»

Razvoj vida - Kako bebe vide

Razvoj vida – Kako bebe vide ?

Većina mladih roditelja se pita kako bebe vide i kada počinju da ih prepoznaju. Vid tek rođenog deteta je oko 20 do 30 puta lošiji nego kod odraslih. Bebe ne mogu ... »»

Crtanje-za-decu-5

Crtanje za decu – android aplikacija

Postoji velika debata o tome da li postoji "ispravan" način kako naučiti dete da crta. Činjenica je da postoje sredstva koja pomažu radoznalima da se oprobaju u skiciranju i crtanju. ... »»