Proslava pravoslavne Nove godine za decu

Proslava pravoslavne Nove godineproslava nove godine za decu u Beogradu biće održana u sredu, 13. januara 2016. god., od 12 do 20 časova na Trgu bajki, a celodnevni program biće posvećen deci.

U kućici ispred Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić” u 12 časova biće održana dečja radionica pisanja novogodišnjih čestitki koju organizuje Udruženje samohranih roditelja i dece sa invaliditetom „Plava školjka”. Mališani će moći da nauče kako su se nekada pisale novogodišnje čestitke, a unutrašnjost kućice biće obložena tekstovima čestitki.

Od 13 do 18 časova na Trgu bajki će uslediti čitanje bajki i pesama, eko-radionica „Srbijašume” i izvlačenje dobitnika nagradnih igara.

Radionica „Kamičak” biće organizovana od 18 do 20 časova i tu će se izrađivati novogodišnje figurice od koloritne gline. Spajanjem osnovnih oblika, deca će kroz igru i zabavu naučiti tehnike modelovanja na jednostavan način.

U faojeu Male sale UK „Vuk” od 16 do 20 časova biće organizovana radionica Centra za eksperimentalnu umetnost, dok će se u Velikoj sali u isto vreme održati muzički program i aukcija novogodišnje jelke za koju su ukrase pravila deca sa invaliditetom.

U 16 časova će nastupiti Leontina i Dečji hor „Čarolija” u programu Novogodišnja bajka sa horom „Čarolija” i Leontinom, a na repertoaru su prigodne novogodišnje i božićne pesme, kao i pop i rok hitovi osamdesetih.

Od 17 časova sledi nastup grupe „Avangarda”, zatim od 18 časova nastup dečje rok grupe „Masterblasters”, reprezentativnog benda „Masterblaster” škole, prve škole za pop i rok muziku, a od 19 časova koncert muzičke grupe „Lavirint sećanja”.

Tokom celog dana,  na štandovima postavljenim na Trgu bajki, posetioci će moći da nauče o starim zanatima u radionicama i na prezentacijama Udruženja starih zanata „Naše ruke”, a osam izdavačkih kuća će izlagati knjige za decu.

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...


DKC Majdan organizuje besplatnu radionicu trčanja

Dečiji kulturni centar “Majdan” i sportski klub Running u toku oktobra upisuju prvu generaciju dece u školu trčanja. Od oktobra do kraja školske godine, treninzi će se odvijati dva puta ... »»


Dobitnici karata za projekciju filma „Vitez Rasti“

Dobitnici karata za projekciju filma "Vitez Rasti" su:   Milada Miličić   Marija Ljevar   Čestitamo!

POČEO JE DEČIJI SAJAM

POČEO JE DEČIJI SAJAM

XII Campina puddis dečiji sajam otvoren je u hali 3 Beogradskog sajma. Traje tri dana, od 10 do 19 časova, a ulaz za sve posetioce je besplatan. Svečano otvaranje Dečijeg ... »»