Dva radna stola za dva đaka u jednoj sobi

Kada jedno dete pođe u školu, mesto za jedan radni sto se nekako napravi, ali kada dođe vreme da i drugi đak dobije radni sto, treba biti kreativan i iskoristiti prostor tako da svako ima svoje mesto za učenje.

Prodavnice nameštaja nude uglavnom klasična rešenja, koja retko odgovaraju našim potrebama, pa se roditelji uglavnom odlučuju da sami osmisle kako da organizuju i naprave radne stolove, koji odgovaraju njihovim potrebama i mogućnostima i potroše puno vremena listajući magazine i raspitijući se kod prijatelja kako su oni rešili problem.

Izabrali smo za Vas nekoliko rešenja za dva radna stola u jednoj dečijoj sobi, koja su nam se učinila zanimljivim i zgodnim za prilagođavanje u različitim prostorima.

radni-sto-2-2

Dva radna stola, jedan do drugog, smeštena u užem delu sobe, između dva zida, napravljena da zauzimaju celu širinu tog prostora. Komodice za knjige su postavljene sa spoljašnje strane, a ako se postave sa unutrašnje, deca će sedeti na većem razmaku jedno od drugog. Ovo rešenje je za dve devojčice, ali uz upotrebu drugih boja, odgovara i za dva dečaka.

 

 

 

 

radni-sto-2-3

Odlično rešenje za slučaj da Vam je na raspolaganju četvrtast prostor i imate komodu koju možete iskoristiti za đački pribor. Uz dodatak dve radne ploče i dva para nogu za sto, deca će dobiti razdvojena mesta za učenje.

 

 

 

 

 

 

 

radni-sto-2-4

Moderan ugaoni sto jednostavnog dizajna, ali su stolice postavljene sa suprotnih strana, tako da se ne udaraju i deca ne smetaju jedno drugom kada ustaju ili sedaju. Umesto metalnih nogu stola, mogu se staviti i drvene, odnosno pločaste, što bi pojeftinilo izradu.

 

 

 

 

 

 

radni-sto-2-5

Idealno rešenje za mali prostor – radna ploča, koja može biti iz jednog komada za oba stola i produžena na komodu za knjige, kako bi cela površima bila maksimalno iskorišćena. Noge stola i ovde mogu biti zamenjene pločastim materijalom radi ekonomičnosti.

 

 

 

 

 

 

radni-sto-2-6

Vrlo jednostavni radni stolovi u neutralnim bojama, namenjeni većoj deci. Uz upotrebu veselijih dezena, pogodni su i za mlađe đake. Ovde je još jednom upotrebljen i ugrađen komad postojećeg nameštaja, koji celom koristi prostor u ćošku.

 

 

 

 

 

 

radni-sto-2-7

Verovatno najekonomičniji radni sto za dvoje dece sastoji se od jedne dugačke radne ploče, jednom stranom nasonjene na komodu. Stolice su postavljene tako da deca sede jedno do drugog, pa treba voditi računa da površina bude zaista i dovoljna za oba đaka.

 

 

 

 

 

radni-sto-2-8

Jednostavno i elgantno rešenje – jedna dugačka radna ploča, koja se oslanja na stranice od pločastog materijala, a u sredini na stub sa fiokama. U slučaju da ima dovoljno prostora, mogu se napraviti i dva niza fioka.

 

 

 

 

 

 

 

Izvor

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...

Dečija soba za male vile 1

Dečija soba za male vile

DEČIJA SOBA ZA MALE VILE   Nije uvek lako izabrati najbolje i najlepše za dete jer ono brzo raste i menja se. Isto tako brzo menja ukus želje pa svaka nova stvar ... »»

radni-sto-m6

Radni sto za decu u malom prostoru

Radni sto, odnosno mesto na kome dete uči, uticaće na njegov stav prema učenju i radnim navikama i zbog toga je važno da, bez obzira koliko je mali prostor u ... »»

tambino sto broj pet

Ideje za dečiju sobu – edukativni dečiji nameštaj Tambino

Tambino nameštaj je nastao po ideji Džesike Koen (Jessica Kohen), koja je završila studije arhitekture na Berklay univerzitetu, a kasnije umetnost i dizajn na Stanfordu. U dobrovoljnom radu sa decom ometenom ... »»