Dva radna stola za dva đaka u jednoj sobi

Kada jedno dete pođe u školu, mesto za jedan radni sto se nekako napravi, ali kada dođe vreme da i drugi đak dobije radni sto, treba biti kreativan i iskoristiti prostor tako da svako ima svoje mesto za učenje.

Prodavnice nameštaja nude uglavnom klasična rešenja, koja retko odgovaraju našim potrebama, pa se roditelji uglavnom odlučuju da sami osmisle kako da organizuju i naprave radne stolove, koji odgovaraju njihovim potrebama i mogućnostima i potroše puno vremena listajući magazine i raspitijući se kod prijatelja kako su oni rešili problem.

Izabrali smo za Vas nekoliko rešenja za dva radna stola u jednoj dečijoj sobi, koja su nam se učinila zanimljivim i zgodnim za prilagođavanje u različitim prostorima.

radni-sto-2-2

Dva radna stola, jedan do drugog, smeštena u užem delu sobe, između dva zida, napravljena da zauzimaju celu širinu tog prostora. Komodice za knjige su postavljene sa spoljašnje strane, a ako se postave sa unutrašnje, deca će sedeti na većem razmaku jedno od drugog. Ovo rešenje je za dve devojčice, ali uz upotrebu drugih boja, odgovara i za dva dečaka.

 

 

 

 

radni-sto-2-3

Odlično rešenje za slučaj da Vam je na raspolaganju četvrtast prostor i imate komodu koju možete iskoristiti za đački pribor. Uz dodatak dve radne ploče i dva para nogu za sto, deca će dobiti razdvojena mesta za učenje.

 

 

 

 

 

 

 

radni-sto-2-4

Moderan ugaoni sto jednostavnog dizajna, ali su stolice postavljene sa suprotnih strana, tako da se ne udaraju i deca ne smetaju jedno drugom kada ustaju ili sedaju. Umesto metalnih nogu stola, mogu se staviti i drvene, odnosno pločaste, što bi pojeftinilo izradu.

 

 

 

 

 

 

radni-sto-2-5

Idealno rešenje za mali prostor – radna ploča, koja može biti iz jednog komada za oba stola i produžena na komodu za knjige, kako bi cela površima bila maksimalno iskorišćena. Noge stola i ovde mogu biti zamenjene pločastim materijalom radi ekonomičnosti.

 

 

 

 

 

 

radni-sto-2-6

Vrlo jednostavni radni stolovi u neutralnim bojama, namenjeni većoj deci. Uz upotrebu veselijih dezena, pogodni su i za mlađe đake. Ovde je još jednom upotrebljen i ugrađen komad postojećeg nameštaja, koji celom koristi prostor u ćošku.

 

 

 

 

 

 

radni-sto-2-7

Verovatno najekonomičniji radni sto za dvoje dece sastoji se od jedne dugačke radne ploče, jednom stranom nasonjene na komodu. Stolice su postavljene tako da deca sede jedno do drugog, pa treba voditi računa da površina bude zaista i dovoljna za oba đaka.

 

 

 

 

 

radni-sto-2-8

Jednostavno i elgantno rešenje – jedna dugačka radna ploča, koja se oslanja na stranice od pločastog materijala, a u sredini na stub sa fiokama. U slučaju da ima dovoljno prostora, mogu se napraviti i dva niza fioka.

 

 

 

 

 

 

 

Izvor

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...

soba za bebu

Soba za bebu

Pre nego što beba dođe na svet, većina roditelja se potrudi da sobu, u kojoj će beba spavati, prilagodi novoj situaciji. Imajte u vidu da je značaj, koji ima soba ... »»

kreveti-na-sprat-01

Kreveti na sprat

Kreveti na sprat za decu jesu proizvod nedostatka prostora, ali uz malo mašte mogu da budu i ukras dečije sobe. Pogledajte nekoliko zanimljivih ideja: Crveno bela kombinacija u skladu sa tapetama. Kreveti ... »»

sobno drvo za penjanje

Sobno drvo za penjanje

  KLATETRE je sobno drvo za penjanje koje priuzvodi Busk. Inspirisano je dečijim doživljajem skandinavske šume i omogućava bezbroj kombinacija koje se prilagođavaju prostoru kojim raspolažete. Klatetre je pogodan za decu uzrasta ... »»