3Doodler – prva 3D olovka

3Doodler – prva 3D olovka uskoro stiže na tržište!

 

3doodleAko ste ikada poželeli da podignete olovku sa papira i ono što ste nacrtali napravite u 3 dimenzije – sada to i možete! 3Doodler je prva i trenutno jedina 3D olovka!

Kako radi?

Ako umete da koristite olovku, umećete i 3Doodler! Kada crtate sa njim, plastika izlazi iz vrha olovke i trenutno se stvrnjava.

Da bi koristili 3Doodle, ne morate čak imati ni talenat za crtanje. Možete crtati po šablonu, po bilo kojoj površini i onda podići crtež i stvarati trodimenzionalnu figuru. Posle samo par sati vežbe bićete u stanju da vešto pravite trodimenzinalne figure.

Šta se može raditi sa 3Doodle-om?

3doodle 1Možete ga koristiti za zaista svakakve stvari. Možete crtati na ravnoj površini pa zatim crtež odvojiti od podloge. Možete „crtati“ u prostoru 3D figure slobodnim stilom. Možete praviti dvodimezinalne delove na ravnoj površini, a zatim ih spajati u 3D figure…

Mogućnosti da izrazite svoju kreativnost su neograničene. Pored osnovnih 3D oblika, mogu se praviti razne vrste nakita: privesci, ogrlice, broševi, dekorativne figurice, magneti za frižidere, dodaci za lego igračke… 3Doodler vam omogućava da personalizujete svaki predmet, od olovke do mobilnog telefona..

Sama „olovka“ radi na struju i teška je oko 200g (kao prosečan smartphone). Plaštične žice, koje se koriste za crtanje mogu biti u različitim bojama, a prave se od biorazgradive plastike.

3Doodler nije igračka za malu decu i ne preporučuje se za uzraste ispod 12 godina.

Plastika koja izlazi iz olovke se brzo hladi i bezbedna je, ali se vrh same olovke zagreva do 270 stepeni Celzijusa i zbog toga je potrebna dodatna opreznost u slučaju da je deca koriste.

3D olovka

 

Kao i za sve drugo u poslednje vreme i za 3Doodle ćete vrlo brzo online moći da nađete puno uputstava i primera za rad.

 

 

 

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...

Basta zivih leptira - edukativna igračka

“Bašta živih leptira”

  "Gledaj kako rastu i pusti ih na slobodu!" Ovo je samo jedan od slogana edukativne igračke za decu kompanije “Insect Lore”. Reč je o vrlo zanimljivom konceptu pod nazivom “Bašta živih ... »»

Igračke za uzrast od 18-24 meseca

Igračke za uzrast od 18-24 meseca

Način na koji deca uče šta mogu da urade jeste da svuda stave ruke. Često insistiraju na tome da sama urade nešto, ali se često i podsete na to koja ... »»

Alphabet Car

Alphabet Car – Android aplikacija za decu

Alphabet Car je aplikacija za decu za android telefone, koja nije samo zabava, već pomaže detetu da savlada osnove engleskog jezika uz igru. Deca je vole zbog dopadljivog dizajna i ... »»