“Bašta živih leptira”

 

Basta zivih leptira - edukativna igračka„Gledaj kako rastu i pusti ih na slobodu!“ Ovo je samo jedan od slogana edukativne igračke za decu kompanije “Insect Lore”.

Reč je o vrlo zanimljivom konceptu pod nazivom “Bašta živih leptira” ( Live Butterfly Garden). Baš kao što i sam naziv kaže, ovaj projekat prikazuje deci jedno od stvarnih čuda prirode, koje se dešava pred njihovim očima.

Kompanija “Insect Lore”, koja se inače bavi konceptima, koji uključuju svet insekata, odlučila je da, kako je navedeno na pakovanju igre, za decu od 4 do 12 godina na realističan način prikaže sve faze jednog od najfascinatnijih fenomena prirode, metamorfozu gusenice u leptira.

 

 

Sam paket sadrži:

–          koloritno mrežasto stanište za leptire pogodno za vešanje, ili samostojeće na nosaču,

–          jednu posudu u kojoj se nalazi 3 do 5 larvi gusenica sa podlogom i specijalnom hranom,

–          pribor za hranu i kompletna uputstva.

U toku ovog prirodnog fenomena deca mogu da hrane gusenice i gledaju ih kako rastu iz dana u dan. U drugoj fazi one se penju uz zidove posude i počinju da prave čaure. “Insect Lore” garantuje najmanje tri oformljene čaure.

U poslednjoj fazi iz čaura izlaze prelepi leptiri, koji su tada već smešteni u stanište koje stiže u kupljenom paketu.

Ova edukativna igra je i dobitnik prestižne nagrade “ Oppenheim Best Toy Award-winning butterfly raising kit” i veoma je popularna u SAD-u, a kako kažu na forumima, zanimljiva je roditeljima bar koliko i deci.

Jedan savet za kraj, u slučaju da nabavite ovu „igračku“, mislite na to da leptiri imaju kratak životni vek i potrudite se da ih zajedno sa decom pustite na slobodu pre kraja procesa.

 

Basta zivih leptira - edukativna igračka

Basta zivih leptira - edukativna igračka

 

 

 

Sadržaj paketa i slike preuzeti sa sajta proizvođača “Insect Lore”.

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...

Najbolje igračke za bebu

Najbolje igračke za bebu

Igračke su ozbiljna stvar za bebu. One joj pomažu da upozna svet oko sebe i uz pomoć njih ona vežba nove veštine. Vaša tek rođena beba će žudeti za igračkama ... »»

Provlačenje kroz laserske zrake

Provlačenje kroz laserske zrake

Provlačenje kroz laserske zrake je sjajna igra za decu, pogotovo u zimskom periodu. Verovatno i vaša deca provode u kući više vremena nego što ste planirali i kreću se manje nego što ... »»


Najzanimljivije igračke sa Internacionalnog sajma igračaka 2012

VTech Uključi & Kreni dinosaurusi Spremite se da uzburkate život Vašeg mališana, obzirom da su ove igračke dinosaurusi takođe i vozila. Svaka od ovih jedinstvenih igračaka iz nove linije, a ima ... »»