Kako se bebi meri temperatura

beba i merenje temperatureBebi merimo temperaturu upotrebom rektalnog termometra. Potreban Vam je termometar dizajniran za rektalnu upotrebu i malo lubrikanta.

Termometar očistite alkoholom, ili toplom vodom i sapunom. Stavite malo lubrikanta na vrh termometra. Bebu možete postaviti u ležeći položaj na stomaku u Vašem krilu. Jednom rukom pridržavajte bebu, a drugom nežno stavite termometar u bebinu guzu. Uputstvo za termometra koji primenjujete treba sadrži podatak koliko duboko treba staviti termometar. U uputstvu piše i koliko dugo treba držati termometar kako biste dobili tačno očitavanje.

Kod starijih beba uobičajen je položaj u kome menjate pelene. Bebu stavite da leži na leđima i uhvatite joj nožice kao kada menjate pelene. Nožice držite jednom rukom, a drugom lagano stavite termometar.

Ukoliko bebi treba da izmerite temperaturu posle kupanja, sačekajte bar 20 minuta nakon kupanja kako biste dobili što tačnije očitavanje.

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...

Presvlačenje bebe uputstvo

Presvlačenje bebe – praktično uputstvo

Redovno presvlačenje je jedna od najvažnijih stvari za negu bebe i nešto što ćete raditi više puta svaki dan, dokle god ne krenete sa upotrebom noše. Roditelji bez prethodnog iskustva ... »»

vodena kila

Ingvinalna kila i vodena kila

  Šta je vodena kila (hidrocela)? Skrotum novorđenčeta može biti ispunjen tečnošću. Ova bezbolna kolekcija tečnosti, koja okružuje testis (nalazi se između testis i njegovih omotača) zove se vodena kila. Ona se ... »»

beba nokti

Manikir za bebe ( nokti i higijena ruku )

Mladi roditelji se često ne sete da i bebama treba prati ruke. Higijena ruku novorođenčadi je, međutim veoma važna. Bebe često stavljaju ručice u usta i kvase ih pljuvačkom, a ... »»