Otvaranje izložbe – Stvaralaštvo je vrlina

У петак 31. маја, у 19 часова, под покровитељством општине Земун  у Атељеу и галерији Чубрило (Кула на Гардошу, Гробљанска бб)  отвара се изложба иконописачке радионице Свети Лазар.

Izložba ikononopisaca

Изложбу под насловом СТВАРАЛАШТВО ЈЕ ВРЛИНА, отвара  мр Небојша Стефановић, председник Народне Скупштине Републике Србије и председник скупштинског Одбора за права детета.

У иконописачкој радионици СВЕТИ ЛАЗАР осамнаесторо деце, узраста од 5 до 14 година, учи се древној техници израде икона на липовом дрвету са позлатом, по канону Православне Цркве. Радионицу води Марија Бајић, иконописац.

Ово је трећа изложба по реду и спојиће традицију иконе и уметност фотографије. Наиме, осим икона, поставку прате и фотографије које носе атмосферу стварања у дечијој радости и посвећености.

 

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...

radionica robotike za osnovce

Radionica robotike za osnovce 07. i 21.09.

„Gurnite“ osnovce u nauku! - radionica robotike za osnovce - Na zahtev mnogih osnovaca koji nisu uspeli da sebi obezbede mesto na radionicama održanim krajem avgusta, organizujemo još dve besplatne radionice ... »»


Danas delimo karte za film Vitez Rasti u bioskopu Cineplex – Delta City

Sutra vas vodimo u bioskop Cineplex! Prva dva čitaoca koja danas u 17h pošalju mail na adresu kalendar@superdete.com sa odgovorom na nagradno pitanje, dobiće po dve karte za projekciju animiranog filma ... »»


Dečiji rekreativni dan – Feel Life Open 4

Gradska opština Rakovica u saradnji sa fitnes centrom Feel Life organizuje dečiji rekreativni       dan pod nazivom Feel life open 4, u nedelju 1. septembra sa početkom u 17h na Starom ... »»