ŠKOLA ROKENROLA – Pozorište Boško Buha

ŠKOLA ROKENROLA – po motivima filma „Škola roka“

skola rokenrola 01Reč reditelja

Rokenrol kao filozofija podrazumeva slobodu, mir, istinu i ljubav. Rokenrol kao politički pokret podrazumeva pobunu. Rokenrol kao životni stil podrazumeva autentičnu egzistenciju i unutrašnju harmoniju. Rokenrol kao muzički izraz & umetnički pravac uključuje sve navedeno. Rokenrol nije nužno u društvu seksa i droga.

Sloboda ne znači neodgovornost. Unutrašnji mir ne znači lenjost i letargiju. Ljubav ne znači promiskuitet. Pobuna ne znači prostakluk. Čemu rokenrol danas?

Udavljeni kičom, estradom, medijskim spinovanjem, advertajzingom, đubretom od hrane i pića – imamo samo jednu šansu za spas. Ta šansa su: pobunjena deca. Ako se deca ne suprotstave, ako ne zaplivaju uprkos, siguro i mirno ćemo potonuti u živo blato totalitarizma, laži, pohlepe i zavisti.

Zato sam odlučio da u četrdeset sedmoj napravim rokenrol bend. Svoj prvi rokenrol bend.

Boban Skerlić

škola rokenrola

Preuzeto sa boskobuha.rs

Pogledajte SuperDete KALENDAR

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...


Vasilisa Prekrasna – Boško Buha

Miodrag Stanisavljević  VASILISA PREKRASNA Reditelj Milan Karadžić Carević Ivan zadobio je lepu nevestu Vasilisu i zbog greha nestrpljenja ostao je bez nje, nju je oteo okrutni zmaj Ognjan. Ivan odlazi u potragu, sreće mnoga ... »»


Snežana i sedam patuljaka – Boško Buha

Snežana i sedam patuljaka Ljubivoja Ršumovića je dramska bajka o Snežani i njenoj zloj maćehi. Grdana hoće da usmrti svoju pastorku samo zato da bi joj čarobno ogledalo reklo da ... »»


Mali princ – Malo pozorište „Duško Radović“

Knjigu "Mali Princ", jedan od najlepših bisera svetske književnosti, Antoan de Sent-Egziperi je posvetio svom prijatelju Leonu Vertu "kada je bio mali dečak". Mnogi je (s pravom) svrstavaju u moderne ... »»