Bela i Sebastijan

Bela i SebastijanU domaće bioskope od 06. novembra stiže francusko ostvarenje Bela i Sebastijan, očaravajuća priča o prijateljstvu usamljenog dečaka i planinskog psa tokom Drugog svetskog rata.

Film reditelja Nikole Vanijea veliča hrabrost, prijateljstvo i ljubav u božanstvenoj planinskoj idili, narušenoj sivilom rata.

U priči smeštenoj u francuske Alpe nedaleko od švajcarske granice, tokom ratne 1943. godine, u središtu zbivanja je naravno par iz naslova, šestogodišnji dečak Sebastijan (Félix Bossuet) i njegova odana ljubimica Bela, vrlo inteligentan pripadnik pasmine pirinejskog planinskog psa.

Bela i SebastijanVisoko u Alpima, na bujnim pašnjacima cveta jagorčevina okupana sunčevim sjajem, život teče mirno i nepomućeno bistro. Međutim, rat ne zaobilazi ni malo selo u kome živi Sebastijan sa porodicom koja ga je usvojila. Da zlo bude veće, pojavljuje se i okrutna Zver, podivljali pas koji luta planinom, napada ovce i ljude. Svi u selu odlučni su da se reše nemani, svi osim Sebastijana – dečaka koji se sreo oči u oči sa strašnom Zveri.

Zahvaljujući svojoj hrabrosti i upornosti uspeva da ukroti Zver – divljeg psa od koga se svi žitelji sela plaše. Ubrzo potom ga naziva Bela i njih dvoje postaju nerazdvojni drugari, čije prijateljstvo niko ne može da naruši.

Zabavno, nenametljivo režirano i zanimljivo ostvarenje “Bela i Sebastijan” je prvenstveno namenjeno mlađim gledaocima, ali u njemu mogu i odrasli da pronađu nešto za sebe.

 

 

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...

Piksiji mali vilenjaci

Piksiji mali vilenjaci

Piksiji mali vilenjaci (originalno Pixies) u bioskopima od 4. februara. 2016. Piksiji mali vilenjaci su bacili kletvu na Džo Bleka nakon što je nenamerno uništio njihovo selo i povredio vilenjačkog princa ... »»


Avioni – Premijerno 31. avgusta u bioskopu Cineplexx Delta City u 18h

Iz Dizni studija nam stižu „Avioni“, akciona, animirana, komedija, avantura u kojoj glavnu ulogu ima Dasti (glas mu pozajmljuje Milan Antonić/ Dejn Kuk), dobrodušni poljoprivredni avion koji sanja o tome ... »»

Snupi film

Snupi i Čarli Braun: Film o Klinjama 3D

Da li vam zvuče poznato imena Snupi, Čarli Braun, Lusi, Lajnus, Pepermint Peti? Verovali ili ne, prošlo je već 35 godina od njihovog prvog pojavljivanja. Glavni junaci jednog od najpopularnijih ... »»