Letnji Festival Mladih 5. juna u Kulturnom centu Rex!

 PODlogoLetnji  Festival Mladih je proizašao iz edukativno umetničkog projekta „Druga tačka pogleda“ koji je POD Teatar započeo 2007. godine u saradnji sa Opštinom Savski venac i Osnovnim Školama Opštine. Ova saradnja rezultirala je formiranjem pozorišnih grupa dece i njihovim predstavama. U jesen ove male glumačke trupe učestvuju na Savskovenačkom urban festu, a za kraj školske godine pripremaju nove predstave i njihove prezentacije. Važne teme, ideje, potrebe i predlozi dece čine osnovu njihovih predstava.

Ovogodišnji rad grupa mladih, performansi i kratki film, predstavljaju se 5. juna u Kulturnom centru REX, sa početkom u 16 časova.

Teatar ima jednu mogućnost, magijsku i čarobnu, mogućnost probanja i ponavljanja, koja kada se spoji sa Teatrom kao simulacijom života, prerasta u jedan posebno drugačiji metod učenja.

Veliku zahvalnost dugujemo Osnovnim Školama: Vojvoda Radomir Putnik, Stefan Nemanja, Vojvoda Mišić, Radojka Lakić, MZ Dedinje, KC REX

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...


Premijera predstave Kraljica leptira

Premijera avangardne predstave za decu 'Kraljica leptira' u režiji Zijaha A. Sokolovića (po tekstu Selme Parisi) održaće se u četvrtak, 24. oktobra, od 18h, u Dvorani Kulturnog centra Pančeva u ... »»


Rok koncert za decu u DKCB-u 22. septembra

Povodom 44. Međunarodnog susreta dece Evrope „Radost Evrope'', u Velikoj sali Dečjeg kulturnog centra Beograd (DKCB), u Takovskoj 8, u nedelju, 22. septembra, u 20 časova, Dečji kulturni centar Beograd ... »»

Snupi film

Snupi i Čarli Braun: Film o Klinjama 3D

Da li vam zvuče poznato imena Snupi, Čarli Braun, Lusi, Lajnus, Pepermint Peti? Verovali ili ne, prošlo je već 35 godina od njihovog prvog pojavljivanja. Glavni junaci jednog od najpopularnijih ... »»