Baby Exit – 12. Festival Optimizma

Beby Exit 2013 biće održan 08. i 09. juna tradicionalno na Petrovaradinskoj tvrđavi, čime će ujedno biti obeležen i kraj školske godine.

Za uspeh ovog događaja biće zadužene osnovne  i srednje škole i fakulteti.

Ovogodišnji Festival biće posebno obeležen učešćem srednjih škola u kojima će svoj  ambiciozan program predstaviti:  a. Ekonomska škola „Svetozar Miletić “ iz Novog Sada sa 9 smerova, na čelu sa turističkim i ugostiteljskim smerom

b. Tehnička škola  „Mileva Marić Ajnštajn“, Novi Sad sa maketarima, fotografima, modiskinjama, krojačima, građevincima  c.Poljoprivredna škola iz Futoga sa specijalnim gostima dečijim ljubimcima( zeke, ovce, pačići…).

Kvalitetnu podršku srednjim školama pružiće fakulteti na čelu sa Visokom školom strukovnih studija za obrazovanje VASPITAČA,  koja priprema pozorišne predstave, učenje kroz igru, radionice, pevanje… Studenti žuranlistike sa Filozofkog fakulteta već pet godina su podrška i mentori malim novinarima – osnovcima iz novinarskih sekcija u popularnom TUŽIBABA PRESS-u . A za matematičke genijalce će se pobrinuti studenti PMF-a  Katedra za matematiku i informatiku. Vožnju KOCKOCIKLOM omogućiće svim zaljubljenicima nauke Centar za promociju nauke iz Beograda.

Znači, osnovci će biti u prilici da na vrlo kvalitetan način na vreme razmišljaju o svom budućem usmerenju. Veliki demonstracioni katalog u ULICI PROFESIJA  činiće Društvo“ Josif Pančić“ sa PMF-a, rame uz rame sa već uvek atraktivnim vatrogascima, policajcima, vojnicima, mašinovođama…

Beby exitOvogodišnja poslastica Baby exit festivala je SVET BAJKI. Najvažnije životne teme o prirodi, ishrani, učenju, drugarstvu, vrednoći, lepoti, lažnim prijateljima s face book-a, higijeni, talentu … biće ispričane kroz zanimljive bajke. Deca će moći da se spuštaju niz čarobni pasulj,  ulaze u bajku i pevaju sa bremenskim muzikantima – magarcem, petlom i psom; Tri praseta traže vredne asistente u farbanju tarabica; svi koji simpatišu vešticu biće u prilici da ukrašavaju njenu metlu… Pod sloganom „21 bajka za PAMETNO ODRASTANJE dece 21. veka“ udružiće se mnogobrojne društveno odgovorne kompanije – Jela Jagodina, Victoria logistic, Henkel, Sirela, Vojvodina šume … kao i pomenute škole, fakulteti, vrtići, nvo, javne i društvene institucije.

Na pet programskih bina – Bina talenata, Bina šampiona, Šarena bina Dunava, Đački Oskar i Bambino stage kao i prethodnih godina nastupiće oko 1500 plesača, glumaca, pevača, muzičara.

U celini VOLIM ŠKOLU – VOLIM ZNANJE nastupiće sledeće osnovne škole Novog Sada: Jovan Dučić,  Žarko Zrenjanin, Svetozar Marković Toza, Jovan Jovanović Zmaj, Nikola Tesla, Jožef Atila, Vasa Stajić, Vuk Karadžić, Đorđe Natošević, Miroslav Mika Antić.

Baby Exit3Promoteri SPORTSKOG ŽIVOTA biće mnogobrojni sportski klubovi – mačevanje, aikido, karate, fudbal, bejzbol i dr. Predstavljanje projekta SPORT U ŠKOLE biće na atraktivnom poligonu sa loptom od 2m, padobranom, preponama, obručima i dr.

VOLIM NOVI SAD – GRAD PO MERI PORODICE biće počasno predstavljen na KOSMOPOLITSKOM TRGU. JKP i JP predstaviće svoju otvorenost za saradnju sa porodicama, na idejama i predlozima kako da grad bude lepši, bolji i funkcionalniji, kroz radionice, druženja, goste.

 

 

 

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...

Pas i njegov dečak

Poklanjamo knjige za decu – Pas i njegov dečak

Izdavačka kuća ODISEJA i SuperDete vam, povodom Međunarodnog dana knjige za decu, ove nedelje poklanjaju 5 knjiga za mališane. Prva knjiga koju poklanjamo je Pas i njegov dečak - autor Eva Ibotson Da bi ... »»


Danas delimo karte za film NIKO 2 u bioskopima Tuckwood i Dom Sindikata

Prvih deset čitalaca koji danas u 17h pošalju mail na adresu kalendar@superdete.com sa odgovorom na nagradno pitanje, dobiće po dve karte za projekciju animiranog filma „Niko 2“ koji je na ... »»


Veliki Skylanders turnir

                U Lolipop igraonici 12. jula od 14h održaće se veliki Skylanders turnir. Pozivamo sve zainteresovane mališane da se prijave u inbox igraonice https://www.facebook.com/Lollipop.Igraonica?fref=ts. Najbolje očekuju vredne nagrade.