Otvaranje izložbe – Stvaralaštvo je vrlina

У петак 31. маја, у 19 часова, под покровитељством општине Земун  у Атељеу и галерији Чубрило (Кула на Гардошу, Гробљанска бб)  отвара се изложба иконописачке радионице Свети Лазар.

Izložba ikononopisaca

Изложбу под насловом СТВАРАЛАШТВО ЈЕ ВРЛИНА, отвара  мр Небојша Стефановић, председник Народне Скупштине Републике Србије и председник скупштинског Одбора за права детета.

У иконописачкој радионици СВЕТИ ЛАЗАР осамнаесторо деце, узраста од 5 до 14 година, учи се древној техници израде икона на липовом дрвету са позлатом, по канону Православне Цркве. Радионицу води Марија Бајић, иконописац.

Ово је трећа изложба по реду и спојиће традицију иконе и уметност фотографије. Наиме, осим икона, поставку прате и фотографије које носе атмосферу стварања у дечијој радости и посвећености.

 

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...


Porodični vikend 1. i 2. juna u bioskopima Cineplexx

Porodični vikend 1. i 2. juna u bioskopima Cineplexx  uz bogati filmski i zabavni program, popuste za roditelje i Mali Politikin zabavnik.Nakon vanrednog majskog izdanja, Porodični vikend u bioskopima „Cineplexx ... »»


Danas vam poklanjamo 10X2 karte za premijeru filma AVIONI

Dragi prijatelji, SuperDete.com vam poklanja karte za premijeru dečijeg animiranog filma AVIONI u subotu, 31. avgusta, u 18:00 časova, u Cineplexx-u. Da bi ste osvojili karte potrebno je da tačno odgovorite na ... »»

Dečiji sajam u aprilu

Prolećni Dečiji sajam u aprilu

S velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da se bliži početak najlepše manifestacije namenjene deci i roditeljima. Campina fruttis dečiji sajam, trinaesti po redu, održaće se i ovoga puta u hali 3 ... »»