Radni sto za decu u malom prostoru

Radni sto, odnosno mesto na kome dete uči, uticaće na njegov stav prema učenju i radnim navikama i zbog toga je važno da, bez obzira koliko je mali prostor u kome živite, napravite mesta i za njegov radni sto. Vaše dete će za tim stolom provesti puno vremena, pa se potrudite da mu bude udobno i prijatno.

Od kada krene u školu dete treba da razvija svest o tome da je učenje važno, odnosno najvažnija stvar koju radi. Da bi dete to prihvatilo i Vi morate pokazivati da je njegovo učenje i Vaš prioritet.

Pogledajte nekoliko ideja kako da radni sto uklopite u malu dečiju sobu i maksimalno iskoristite ostatak prostora:

radni-sto-m6

Kombinacija kreveta i radnog stola – izrada jeste malo komplikovanija, ali je ušteda na prostoru značajna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

radni-sto-m4

Jos jedan način da radni sto i krevet zauzimaju praktično istu površinu. Ovde su stepenice iskorićene kao prostor za odlaganje stvari – uvek dragoceno u dečijoj sobi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

radni-sto-m7

U nedostatku prostora za posebnu komodu, krevet je podignut, a prostor  ispod njega iskorišćen je za fioke u koje se mogu odlagati knjige i školski pribor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

radni-sto-m2Jednostavno i praktično – radna ploča postavljena između dva plakara, a prostor iznad iskorišćen za police. Ako ima mesta i za komodu sa fiokama – odlično.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

radni-sto-m3

Radni sto postavljen u uglu dugačke i uzane dečije sobe. Plakari ugrađeni tako da koriste prostor u drugom uglu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

radni-sto-m11

Zaista mala soba sa minimumom prostora, obogaćena zanimljivom i modernom stolicom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

radni-sto-m5

Još jedno rešenje za uzanu i dugačku dečiju sobu. Prostor u ćošku iskorićen je za smeštaj stvari sa vratima ispod stola.

 

Pogledajte: Kreveti na sprat i radni sto ispod

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slike

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...

Kako naučiti dete da dobro podnosi poraz

Kako naučiti dete da dobro podnosi poraz ?

Potpuno je normalno da dete bude razočarano kada doživi poraz u nečemu za šta je naporno radilo, kao što je izgubljena utakmica za koju je treniralo, ali je važno da ... »»

Soba za bebu tirkizna

Soba za bebu – Tirkizno

    Tirkizna boja je uvek moderna i daje prostoru notu neuobičajenog.                   Soba tirkizne boje ne može delovati sumorno, čak ni kad je kombinujete sa sivom. Uz sive i bele detalje delovaće opuštajuće na svakog.           http://projectnursery.com/     U ... »»

Vatromet i deca

Vatromet i deca – saveti i mere opreza

Vatromet i pirotehnička sredstva, ukoliko se ne koriste pravilno, mogu da izazovu opekotine i povrede očiju, kako kod dece tako i kod odraslih. Najbolji način da zaštite porodicu jeste da ... »»