Vaš banner ovde

Baletski studio PIROUETTE

Francuska 26
Stari Grad, Beograd
Telefon: 064/275-2672
e-mail: pirouette.bg@gmail.com

O studiju

Baletski studio "Pirouette" postoji već 7 godina i bavi se program klasičnog i džez baleta, kao i akrobatskim plesom.

Rad na klasičnom baletu zasniva se mahom na mešavini Vaganova, ruske škole, engleske i američke Balanchine tehnike.

Najraniji uzrast u kojem vaše dete može postati član našeg studija je sa navršene 4 godine. Gornja granica, ne postoji, i prethodno baletsko iskustvo nije neophodno kako biste se upisali u neku od nasih rekreativnih grupa.

U ovom trenutku naš baletski studio broji skoro 100 članova i iza sebe ima godišnje koncerte u pozoristu "Slavija", učešće na plesnom koncertu "Alisa u zemlji čudesnog plesa" u Pančevu, veliki broj nastupa u klubovima: Lajka, KPGT, Gauchosi, Supermarket concept store, u TC Ušće kao i u kući Đure Jakšića. Iza nas su i snimljeni filmovi, učešća u festivalima poput "Pravo na osmeh", "Svet u Beogradu", projektima poput "Naxi plaža", poetske večeri "Kravatisti", razni koncerti (Dado Topić, Bojan Marović), izložbama slika i emisije poput "Veče sa Ivanom Ivanovićem", TV Prva, "Žikina šarenica" i "Sve boje života" TV RTS, kao i snimljeni prilozi na TV Avala i TV Pink, otvaranje dečijeg sajma 2013, učešće u fotografskom projektu umetnika Marka Nektana "Urban ballerina project" i mnogi drugi.

Ono sto je svakako jedinstveno u našem studiju je porodična i topla atmosfera, koja se oseti već na prvom času i koja traje sve dok ste sa nama, a naravno, tu je i neizostavna ljubav prema najstarijoj umetnosti pokreta - baletu koja sve nas okuplja na jednom mestu, u prostorijama našeg i vašeg studija "Pirouette".

O PREDAVAČU

Milena Kojić - baletski igrač, koreograf, pedagog

Od navršene treće godine života, počinje da se bavi latino i standardnim plesovima u plesnom klubu "Step" u Nišu, a kasnijim preseljenjem u Beograd i u okviru takmičarske grupe plesnog kluba "Beodance". Savremeni, klasičan i moderan balet pohađala je u baletskoj školi u Nišu, u DKC-u, kod mentora Elene Petrovske, još za vreme pohađanja osnovne škole. Nešto kasnije prelazi u baletski studio "Armiani" gde nastavlja sa radom, kako na svom znanju i veštinama, tako i na bavljenju pedagoškim i metodičkim radom u okviru baleta, kod mentora Tatjane Tasić. Nakon skoro 20 godina plesnog iskustva i rada u baletskom studiju, otvara i sopstveni studio "Pirouette".

Poslednjih 5 godina aktivno se bavi plesnom pedagogijom, čemu doprinose znanja stečena na Učiteljskom fakultetu, smer profesor razredne nastave, Univerziteta u Beogradu, poseduje i diplomu srednje škole medicinske-sestre vaspitaca, a pohađala je i brojne seminare na temu koreografije, plesne i baletske metodike rada i usavrsavanja u pedagoškom radu i koreografskim radovima, kako u svom studiju, tako i kao gost u drugim plesnim školama. Poseduje i mnoga rekreativna iskustva, pre svega stečena na polju orijentalnog plesa, pohadjanje časova flamenka, salse i kubanskih plesova, hip-hopa, sticanje diplome instruktora plesa za decu u Plesnom savezu Beograd i brojna druga plesna iskustva.

Asistentkinje koje drže časove u našem studiju, pored glavnog predavaca, Milene Kojić, su Liljana Jančevska i Marina Kenig, koje svojim veoma bogatim i dugogodisnjim baleskim iskustvom, harizmom I kvalitetnim poznavanjem tehnike doprinose tome da članovi budu još bolji I još uspešniji u svojoj baletskoj karijeri, bila ona na početničkom ili naprednijem nivou.

RASPORED ČASOVA

Ponedeljak * Utorak ** Sreda * Četvrtak Petak ** Subota ** Nedelja
Velika grupa - deca 14:30 – 15:30h Velika grupa - deca 14:30 – 15:30h
Rekreativna grupa – odrasli 15:30 – 16:30h Rekreativna grupa – odrasli 15:30 – 16:30h
Napredna grupa – odrasli 16:30 – 18h Napredna grupa – odrasli 16:30 – 18h
Mala grupa - deca 18 – 19h Mala grupa - deca 18 – 19h
Velika grupa - deca 19 – 20h Velika grupa - deca 19 – 20h
Napredna + rekreativna grupa – odrasli 20:30 – 22h

*Zemun, hala Pinki, Gradski park 2, sala 108 **Centar, Dorćol, Francuska 26, Beo gym