Novogodišnja dekoracija – saveti i ideje

novogodisnja-dekoracijaUkoliko pravite doček Nove godine sa prijateljima i njihovom decom, novogodišnja dekoracija je jedan od bitnih elemenata koji će doprineti da  deca osete prazničnu atmosferu i duh novogodišnjih praznika.

Baloni i ukrasne trake

Novogodišnja dekoracija bez balona je za decu nezamisliva. Uvežite četiri do šest balona i stavite ih na ulazna vrata jer zabava ustvari počinje onog trenutka kada se kroči u Vaš stambeni prostor. Napravite bukete od balona i stavite ih na vidna mesta poput stola, komode ili nekog drugog komada nameštaja. Kupite nekoliko helijumskih balona i postavite ih tako da lebde do plafona sa ukrasnim trakama. Ukoliko ne želite helijumske balone, možete upotrebiti i standardne balone. Uzmite nekoliko balona u razlicitim bojama i svežite ih raznobojnim trakama. Isecite parče selotejpa i zalepite na plafon na nekoliko mesta ili tamo gde mislite da će biti nazanimljivije. U svakom slučaju kada sat bude otkucavao poslednje sekunde stare godine možete ih bockati da pucaju, a ostatak balona možete pokloniti deci kada se zabava završi.

Ukrasne trake predstavljaju one male detalje koji čine da Vaša novogodišnja dekoracija izgleda otmeno. Postavite više uvezanih ukrasnih traka na ulaznim vratima ili napravite baldahin preko svečanog novogodišnjeg stola, tako što ćete svezati ukrane trake za luster i spustiti krajeve traka na svaki ugao stola. Ukrasne trake možete napraviti sami , ukoliko isečete trakice različitih dužina od ukrasnog papira ili ih možete kupiti u specijalizovanim radnjama i gift šopovima.

Svetlosna dekoracija

Svetla su bitna dekoracija za svaku zabavu pa i za novogodišnju. U danima pre proslave Nove  godine, u prodavnicama možete naići na veliki spektar svetlosnih traka, jednobojnih ili raznobojnih, sa malim ili velikim svetiljkama i u različitim oblicima. Za koju god varijantu da se odlučite postavite ih na vidna mesta poput prozora, balkona ili terasa. Ukoliko ste u mogućnosti, kupite svetla sa tajmerima, koji kontrolišu lampe i tako dodatno ulepšajte prostor u kome se slavi Nova godina.

Cvetna dekoracija

Novogodišnja dekoracija bez cveća je kao čamac bez vesala. Upotrebite cvetne vence za dekoraciju glavnog ulaza u Vaš stambeni prostor, postavite ih na vrata, balkone  ili terase. Napravite cvetni aranžman koji će zauzeti cenralni deo stola. Takođe možete napraviti sopstvene cvetne aranžmane od papira i ofarbati ih u atraktivne boje.

Ribon trake i papirne pahuljice

Kakva bi to bila novogodišnja dekoracija a da nema papirnih pahuljica. Možete ih napraviti od koloritnog  karton papira namazati sa malo lepka i poprskati sa belim, srebrnim ili zlatnim sjajom i postaviti u svaki ugao vašeg stambenog prostora. Ribon trake postavite da vise sa plafona ili ih ukrstite između zidova i to će dati novi i lepši izgled Vašoj novogodišnjoj proslavi.

Ovo je samo nekoliko ideja za novogodišnju dekoraciju, a mi smo sigurni da ćete Vi sa malo mašte  sigurno biti još kreativniji.

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...

Deca i skijanje, kako i kada?

Deca i skijanje, kako i kada?

Skijanje može biti sjajno iskustvo kako za decu tako i za odrasle. Ukoliko želite da se Vaše dete spušta sa padine, veoma je važno znati da postoji mnogo faktora koji ... »»

Vatromet i deca

Vatromet i deca – saveti i mere opreza

Vatromet i pirotehnička sredstva, ukoliko se ne koriste pravilno, mogu da izazovu opekotine i povrede očiju, kako kod dece tako i kod odraslih. Najbolji način da zaštite porodicu jeste da ... »»

Kako da napravite Sneška Belića

Kako da napravite najboljeg Sneška Belića u kraju

Ukoliko niste odrasli na Fidžiju, sigurni smo da već znate osnove pravljenja Sneška Belića. Pokušaćemo da podelimo sa vama nekoliko važnih koraka, neophodnih da napravite većeg, boljeg, snažnijeg i bržeg Sneška. Dobro, ... »»