3Doodler – prva 3D olovka

3Doodler – prva 3D olovka uskoro stiže na tržište!

 

3doodleAko ste ikada poželeli da podignete olovku sa papira i ono što ste nacrtali napravite u 3 dimenzije – sada to i možete! 3Doodler je prva i trenutno jedina 3D olovka!

Kako radi?

Ako umete da koristite olovku, umećete i 3Doodler! Kada crtate sa njim, plastika izlazi iz vrha olovke i trenutno se stvrnjava.

Da bi koristili 3Doodle, ne morate čak imati ni talenat za crtanje. Možete crtati po šablonu, po bilo kojoj površini i onda podići crtež i stvarati trodimenzionalnu figuru. Posle samo par sati vežbe bićete u stanju da vešto pravite trodimenzinalne figure.

Šta se može raditi sa 3Doodle-om?

3doodle 1Možete ga koristiti za zaista svakakve stvari. Možete crtati na ravnoj površini pa zatim crtež odvojiti od podloge. Možete „crtati“ u prostoru 3D figure slobodnim stilom. Možete praviti dvodimezinalne delove na ravnoj površini, a zatim ih spajati u 3D figure…

Mogućnosti da izrazite svoju kreativnost su neograničene. Pored osnovnih 3D oblika, mogu se praviti razne vrste nakita: privesci, ogrlice, broševi, dekorativne figurice, magneti za frižidere, dodaci za lego igračke… 3Doodler vam omogućava da personalizujete svaki predmet, od olovke do mobilnog telefona..

Sama „olovka“ radi na struju i teška je oko 200g (kao prosečan smartphone). Plaštične žice, koje se koriste za crtanje mogu biti u različitim bojama, a prave se od biorazgradive plastike.

3Doodler nije igračka za malu decu i ne preporučuje se za uzraste ispod 12 godina.

Plastika koja izlazi iz olovke se brzo hladi i bezbedna je, ali se vrh same olovke zagreva do 270 stepeni Celzijusa i zbog toga je potrebna dodatna opreznost u slučaju da je deca koriste.

3D olovka

 

Kao i za sve drugo u poslednje vreme i za 3Doodle ćete vrlo brzo online moći da nađete puno uputstava i primera za rad.

 

 

 

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...

toylikeme igračke sa invaliditetom

Igračka kao ja (#ToyLikeMe)

#ToyLikeMe je osnovan kada je novinarka iz Velike Britanije Rebecca Atkinson primetila invaliditeti da nisu predstavljeni u igračkama. Uz pomoć još nekoliko mama lansirali su #ToyLikeMe na Fejsbuku i Tviteru kako bi ... »»

Provlačenje kroz laserske zrake

Provlačenje kroz laserske zrake

Provlačenje kroz laserske zrake je sjajna igra za decu, pogotovo u zimskom periodu. Verovatno i vaša deca provode u kući više vremena nego što ste planirali i kreću se manje nego što ... »»


Najzanimljivije igračke sa Internacionalnog sajma igračaka 2012

VTech Uključi & Kreni dinosaurusi Spremite se da uzburkate život Vašeg mališana, obzirom da su ove igračke dinosaurusi takođe i vozila. Svaka od ovih jedinstvenih igračaka iz nove linije, a ima ... »»