NIKO 2 – MALI BRAT, VELIKA NEVOLJA

NIKO 2 – MALI BRAT, VELIKA NEVOLJA

U bioskopima od 28. novembra 2013.

SINHRONIZOVANO NA SRPSKI JEZIK!

Mladi irvas Niko, potajno želi da pomiri svoju mamu i tatu heroja da bi ponovo bili prava porodica. Jednog dana, mama će iznenaditi Nika: upoznala je novog momka, običnog irvasa po imenu Leni, koji će se useliti kod njih s njegovim sinom, Džonijem. Nikov svet će se srušiti. Kad samo na trenutak bude skrenuo pogled sa Džonija, njegov novi brat će biti kidnapovan. Niko i njegov drug, Džulijus, će morati da ga pronađu. U turbulentnom obračunu, u kome će učestvovati svi Nikovi drugari i porodica, on će spasiti brata i prihvatiti svoju novu porodicu…

Prvi film o Niku ispričao je priču o dečaku koji je želeo da nađe oca kog nikad nije upoznao. Oca je pronašao, ali je i shvatio da su ljudi koji su mu bliski, koji su ga odgajali i bili tu za njega celog života, podjednako bitni kao i njegov biološki otac.

„Već 2008. kad je film završen, počeli smo da razmišljamo o nastavku. Uspeh je tražio nastavak, ali još više, moja ljubav prema ovim likovima. Ipak sam s njima provela pet godina. Niko i njegovi drugari su mi postali kao deca, članovi porodice. Ali kakva priča bi mogla da parira prethodnoj i šta bi to bilo podjednako važno da se ispriča? Nismo želeli da napravimo besmisleni nastavak,“ kaže scenaristkinja i producent, Hanu Tumejnen.

Ona nastavlja: „Dosta sam razmišljala o sledećem koraku u Nikovom životu. Koja priča bi stavila na test Nikov život na takav način da bi dečko ušao u unutrašnji proces, onaj koji mu ne bi dozvolio da se vrati na početak? Proces kroz koji dete Nikovih godina prolazi dok odrasta. Razmišljanje o tom stupnju razvoja, otvorilo je prolaz za potpuno novu priču, s istim poznatim likovima, ali novim izazovima u životu.

Kad je pronašao oca, Nikov sledeći korak je bio da pronađe porodicu. Na početku priče, Niko je jedinac koji živi s majkom. On čezne za tim da njegov biološki otac dođe da živi s njima da bi bili prava porodica. Ali život ne ide tako. Mama se zaljubila u drugog muškarca. A on ima sina, Džonija. Ovo počinje da liči na novu porodicu, u kojoj deca, naravno, nemaju pravo glasa: „Dakle, ovo je tvoj novi mlađi brat!“ Prihvati to.

NIKO 2 – MALI BRAT, VELIKA NEVOLJANiko, kao sva deca u ovakvoj situaciji, mora da nađe svoje mesto u novoj porodici i otkrije svoju ulogu u odnosu s novim detetom u porodici, njegovim polu-bratom. A da zlo bude veće, svi prosto obožavaju preslatkog Džonija. Niko više nije jedini u centru pažnje njegove male porodice. Povrh svega toga, on mora i da čuva svog malog brata, mora da mu izigrava bebisiterku.

Ovo će izazvati buru emocija kakva se i očekuje u ovakvoj situaciji. U jednom trenutku, Niko pomišlja da bi sve bilo bolje kad bi Džoni prosto nestao. Što se tiče njegovih emocija, to je istinska želja, iako on ne želi da se ona stvarno obistini. Ali sudbina će se umešati i Džoni će zaista nestati, i to onda kad je Niko trebalo da ga čuva.

Niko mora da ga nađe da bi se spasio, ali to je početak avanture u toku koje će Niko stvarno početi da otkriva jačinu bratske veze i počeće da se stara o mlađem bratu. To je putovanje na kome će Niku biti potrebna hrabrost i odlučnost, ali i još jednom, pomoć od drugih. Niko ne može da uspe sam.

A kad se sva iskušenja okončaju, Niko će doživeti novo životno iskustvo. Život traži odrastanje. On je želeo jednu određenu, običnu porodicu, ali je našao drugačiju. Jednu veću, komplikovaniju i potpuno novu. Porodicu u kojoj ima mesta za sve, porodicu u kojoj su svi voljeni. Podjednako i bezuslovno.“

 LIKOVI:

Niko (Milovanović Danilo) je živahan tinejdžer koji je ceo život živeo s mamom Unom. Nikov otac je jedan od Deda Mrazovih herojskih letećih irvasa koga je Niko upoznao prošlog Božića. Za vreme prve avanture sa Deda Mrazom, Niko je naučio da leti u čemu neizmerno uživa. Danas, Niko provodi svoje vikende kod Deda Mraza, zabavljajući se sa svojim tatom. Niko potajno želi da se njegov tata vrati u Kućnu dolinu gde će živeti s njim i njegovom mamom.

Džulijus (Marko Marković) je dobrodušna ali pomalo smotana leteća veverica. Pre mnogo godina, Džulijusovu porodicu su ubili zli vukovi pa je dom pronašao u krdu irvasa. Džulijus je Nikov najbolji prijatelj. On se ponašao prema Niku kao otac i bio je tu za njega i u dobru i u zlu.

NIKO 2 – MALI BRAT, VELIKA NEVOLJAVilma (Nataša Balog Brakus) je spretna lasica koju su Niko i Džulijus upoznali kad su spašavali Deda Mraza od napada Crnog Vuka. Vilma je neustrašiva i ponekad bezobzirna dama koja je bila pevačica kod Deda Mraza. Osim toga što je neverovatno brza, ona je jedina koja se usuđuje da naglas izgovori ono što ostali misle.

Prenser (Milan Tubić) je Nikov otac koji nije znao da ima sina koji živi u divljini. On je u Letećem Odredu, predan je svom poslu i uživa u avanturama po celom svetu. Kad je upoznao Nika, odrastao je i prihvatio ulogu oca. Sad, Prenser provodi vikende s njim kod Deda Mraza i uživa u tome da ga nauči svemu što zna o letenju i avanturama.

Una (Ivana Popović) je Nikova majka koja ga je sama podizala, zbog čega je postala snažna i nezavisna žena. Međutim, ona i dalje sanja o odraslom partneru, nekom s kim će deliti svakodnevicu i izazove odgajanja maloletnog dečaka.

Leni (Peđa Damnjanović) je običan, ali dobrodušan samohrani otac koji je posvetio život tome da vaspita svog sina Džonija da bude dobar dečak nakon što je tragično izgubio ženu. Leni je sramežljiv kad su u pitanju odnosi s ljudima i ima običaj da razgovor skrene na temu vremena kad mu je neprijatno i kad ne zna šta da kaže.

Džoni (Aleksandar Nešković) je mladi, nedužni dečak irvas koji nema problema u društvu, poput njegovog oca, Lenija. Džoni je uvek spreman da istražuje raznorazne stvari u životu i da sklapa prijateljstva. Pošto je jedinac, Džoni očajnički traži prijatelje i društvo i sanja o tome da ima porodicu i starijeg brata poput Nika, kome se istinski divi.

NIKO 2 – MALI BRAT, VELIKA NEVOLJATobajas (Srđan Čolić) je stari, džangrizavi usamljenik koji je dugo živeo sam u divljini u društvu drveća i stena. U mladosti je radio za Leteći odred, čak je bio i predvodnik ekipe. Ali starost čini svoje: Tobajasov vid se pogoršao i jednog dana je ostao bez posla. I tek tad je shvatio da nikad nije razmišljao da stvori porodicu i da ima decu jer je suviše voleo svoj posao i sulude avanture po celom svetu. Kad je shvatio da nikome nije potreban, postao je ogorčen i obuzet totalnom samoćom, ali se potajno nada da će imati nekog pored sebe zbog koga će se osećati kao deo društva.

Bela vučica (Jelena Stojiljković), iako je slatkorečiva i uglađena, ona nije dobra osoba. Izgubila je brata pre mnogo godina i sad joj je samo osveta na pameti, po svaku cenu. Zahvaljujući tome što je inteligentna, ume da izmunipuliše svakog da pređe na njenu stranu i da joj pomogne u mračnim poduhvatima. Glupavi orlovi prosto ne mogu da odole njenom šarmu.

Režija sinhronizacije: Milan Antonić

Glasovi:      Danilo Milovanović, Marko Marković, Nataša Balog Brakus, Milan Tubić, Ivana Popović, Peđa Damnjanović, Aleksandar Nešković, Srđan Čolić, Jelena Stojiljković

Žanr:          animirani

Scenario:   Hannu Tuomainen, Marteinn Thorisson

Studio:       Animaker, Ulysses, A. Film Productions, Magma Productions

NIKO 2 – MALI BRAT, VELIKA NEVOLJA

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...

Frankenvini

Frankenvini

Napomena: Recenzija sadrži elemente zapleta  filma Pas je čovekov najbolji prijatelj, a u slučaju novog filma režisera Tim Bartona (Tim Burton), ova ideja se istražuje mnogo dalje – da li dečačka ... »»


Cineplexx porodični dan uz premijeru filma „Kumba“

U nedelju, 03. novembra u bioskopu Cineplexx Delta City i Kragujevac Plaza će se održati Cineplexx porodični dan, kada će svi mališani imati priliku da u društvu roditelja pogledaju aktuelna ... »»

potraga za dorom

Potraga za Dorom

Iako je još prošle godine je najavljeno da se radi nastavak Diznijevog i Piksarovog crtanog filma Potraga za Nemom, sada se znaju ime, neki delovi radnje i datum izlaska filma ... »»