Trg Bajki – Novogodišnji program za decu

Trg bajki na kome će se, u okviru novogodišnje manifestacija „Beogradska zima”, svakodnevno, do 15.01.2016. igrati srpske narodne i bajke braće Grim namenjene deci, ali u odraslima,  otvoren je 15.12.2015 na platou između Gradske opštine Zvezdara i Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić”.

Trg bajki je deo novogodišnjeg programa za decu, koji se ove godine otvara prvi put.

VD direktora UK „Vuk Stefanović Karadžić” Svetislav Goncić je naveo da će deca narednih mesec dana imati priliku da uživaju u besplatnim programima u kući za bajke: „Zima je vreme kada se bajke pripovedaju, a mi smo napravili ovu drvenu kuću upravo iz tih razloga, kako bismo deci približili naše najlepše bajke,”.

U svečanom programu otvaranja, koji su pred velikim brojem posetilaca vodile Marijana Mićić i Kristina Radenković, nastupili su:dečji horovi snovnih škola „Jelena Ćetković“ i „Veljko Dugošević“ i produženog boravka „Onica“, Aleksandar Stefan Radišević, Una Saga Serbica, Kristina Savić, Marina i Marija Gobović, Grupa „Čudesmo”, Teatar „Mimart”, mađioničari.

Centralni prostor igre na Trgu bajki je drvena kuća, koliba, oko koje su postavljene drvene kućice, klupe, venjak i ostali dekorativni elementi od drveta, u kojima su predstavljeni stari srpski zanati i rukotvorine. Ovakav ambijent dočaraće na najbolji način bajkovito vreme tradicionalnog, srpskog okupljanja i pripovedanja u zimskim noćima pored vatre.

Građani Beograda, ali i njegovi gosti imajupriliku da se na Trgu bajki na najživopisniji način uposnaju sa našom tradicionalnom kulturom i da prisustvuju promociji nacionalnih proizvoda.

Osim bajki u drvenoj kolibi, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda i Opštinom Zvezdara, organizovane su promocije rukotvorina i starih zanata, kao i kreativne i ekološke radionice, a u programu će, pored velikog broja profesionalaca, učestvovati i učenici osnovnih škola sa Zvezdare.

trg bajki

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...


Humanitarna predstava Dečije kuće Bubamarica 15.12.2013 u SKC Grad

Velika humanitarna predstava Dečije kuće Bubamarice! Dečija kuća Bubamarica, privatni dečiji koji se trudi da se izdvaja od ostalih, kako samim radom sa decom, tako i celokupnim odnosom prema zajednici u ... »»

Letnja radionica igraonica

Letnja radionica igraonica

Dečji Savez grada Vranja svake godine tradicionalno organizuje letnju radionicu igraonicu za decu. Ovogodišnja letnja igraonica radionica počinje sa radom u ponedeljak, 22. jula i trajće do 23. avgusta 2013.godine. Za učešće ... »»

Star Wars

Sila se budi danas – Star Wars – Buđenje sile

16.12.2015 – Premijera dugoočekivanog nastavka jedne od najčuvenijih franšiza, „Star Wars - Buđenje sile“, zakazana je za danas, u ponoć i minut u noći između 16. i 17. decembra u ... »»