Radionice za decu i roditelje u KCB -u od subote 15. juna

Radionice za decu i roditelje se organizuju u Likovnoj galeriji KBC-a od subote 15. juna. Na radionicama deca će se družiti sa umetnicima, gledaće izložbe, naravno, igraće se u galeriji, koristiće različite tehnike vizuelnih umetnosti (crtanje, slikanje, vajanje, fotografisanje) dakle, pred njima je pregršt kreativnih i iznad svega zanimljivih stvari!

Na prvoj radionici družićemo se sa Žoltom Kovačem. Žolt radi „Sjajne slike“. Postoji više razloga zašto su Žoltove slike sjajne. Jedan je zato što – sjaje. Ali ne samo to …. On želi takvim slikama da nam ispriča i priču o društvu u kome živimo. Žoltove slike nam kažu „Red ugrožava“,„Sloboda veća od dozvoljene“… ali i „Hvala“, „Molim“,„Hoću“, „Volim“ i „Zajedno“. Deo slika na izložbi postavljen je baš na visini očiju deteta.

Na radionici će se slikati “sjajne slike”… deca, roditelji i umetnik, zajedno. Koristiće se interesantni materijali i smišljaće se rečenice koje slike “treba da kažu”. Nije potrebno da deca znaju dobro da crtataju, potrebno je da postoji želja da se radi nešto kreativno i da žele da učestvuju..

Radionice su besplatne i namenjene su deci uzrasta od 6 do 9 godina (ali za ovo prvo okupljanje primaju se i nešto mlađa ili starija). Želja organizatora je da jednom mesečno okupi roditelje i decu u jednom od galerijskih prostora Kulturnog centra Beograda.

Broj mesta je ograničen, zato je bitno da se što pre prijavite. Pošaljite vaše ime, prezime, mail, broj mobilnog i ime, prezime i godište deteta na adresu ana.nedeljkovic@kcb.org.rs.

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...


Halloween maskembal u DKC Majdanu u subotu 2. novembra

I ove godine, DKC “Majdan” i Škola za učenje jezika FLTS pozivaju sve male veštice, vampire, duhove i ostala čudovišta na Halloween maskembal. Maskemabal će se održati u subotu 2. novembra, ... »»


Izložba Tvoj čarobni svet u Dečijem kulturnom centru

  U galeriji Dečijeg  kulturnog centra u toku je interaktivna putujuca izlozba Tvoj čarobni svet i trajaće do 24 septembra. Dečiji kulturni centar Beograd i Gete institut Beograd za osnovce osmislili ... »»


Danas delimo karte za film Vitez Rasti u bioskopu Cineplex – Delta City

Sutra vas vodimo u bioskop Cineplex! Prva dva čitaoca koja danas u 17h pošalju mail na adresu kalendar@superdete.com sa odgovorom na nagradno pitanje, dobiće po dve karte za projekciju animiranog filma ... »»