Koračajmo bezbedno u nedelju 12.05.2013.god

Koračajmo bezbednoKancelarija za mlade vas poziva da se priključite manifestaciji Koračajmo bezbedno, koju organizuje Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, sa namerom da podigne svest o veličini problema stradanja pešaka u saobraćaju, kao i da promoviše bezbedna ponašanja koja će smanjiti ove crne brojke.

Druga Globalna UN nedelja bezbednosti saobraćaja na putevima obeležava se od 6. do 12. maja 2013. godine i po preporuci Ujedinjenih Nacija, tema ovogodišnjih aktivnosti u celom svetu je bezbednost pešaka u saobraćaju. Iz tog razloga, Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u nedelju, 12. maja 2013. godine, organizuje skup aktivnosti pod nazivom „Koračajmo bezbedno“ u centru Beograda.

Oko 11h kolona pešaka – učesnika krenuće ulicama Kralja Milana i Terazije, od Slavije ka palati Albanija. Ulica Kralja Milana zbog ove manifestacije biće zatvorena za saobraćaj u periodu od 10 do 15h.

Duž trase ekipe Crvenog krsta Srbije, timovi „petlića“, simuliraće pružanje prve pomoći povređenima u saobraćajnim nezgodama. U koloni pešaka biće predstavnici institucija koje su organizovale aktivnost, pre svega Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Uprave saobraćajne policije MUP Srbije, Auto-moto saveza Srbije, Crvenog krsta Srbije, Kancelarije za mlade Beograd i Saobraćajno-tehničke škole Zemun. Očekujemo prisustvo i članova udruženja „Roditelj“ sa porodicama. Uz kolonu pešaka, vozeći rolere, promotivne materijale sugrađanima deliće mladići i devojke, članovi Roler saveza Srbije.

U periodu od 13 do 14h na prostoru kod palate Albanija, uz muziku i razmenu ideja i stavova, organizovano je druženje sa sugrađanima. Osnovama bezbednog učestvovanja u saobraćaju decu će učiti maskota kampanje Agencije namenjene deci, dečak Pažljivko.

Svi zainteresovani su dobrodošli da se pridruže!

Ukoliko ste zainteresovani da doprinesete organizaciji ove manifestacije kao volonter, potrebno je da u 10:30h dođete na Slaviju (početak ulice Kralja Milana), gde će biti roll-up Kancelarije za mlade i gde ćete moći da preuzmete materijal koji ćemo deliti prolaznicima i učesnicima šetnje.

Za dodatne informacije možete se obratiti koordinatoru servisa „Volonteri Beograda“, Nikoli Rajičiću, na broj telefona 063/682-089.

 

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...


Teatar na Savi – Od 1. juna počinje 7. Revija pozorišnih predstava za decu

Teatar na Savi je spremio  101. predstavu za period od 01. Juna do 08. Septembra, sa početkom od 19.30h (cena ulaznice je 250 rsd). Svečano otvaranje je 1. juna kada će ... »»

Kod kuće

3D avantura „ Kod kuće “ pretpremijerno od 21. marta u bioskopima

Ovog proleća srca najmlađih osvojiće nomadska vanzemaljska rasa Buv u animiranoj 3D avanturi Kod kuće, koja nam stiže od autora Krudsa i animiranog filma „Kako dresirati svog zmaja 2“. Simpatični Buvovi ... »»

Dečiji sajam

BRANKO KOCKICA NA DEČIJEM SAJMU

Još samo tri nedelje ostalo je do početka jedanaestog CAMPINA PUDDIS dečijeg sajma, koji će trajati od 01. do 03. novembra na Beogradskom sajmu u hali 3. Uz besplatan ulaz ... »»