Koncert učenika Škole za muzičke talente u Ćupriji- Dečji kulturni centar Beograd

DKC logo

Koncert učenika Škole za muzičke talente u Ćupriji održaće se u Dečijem kulturnom centru Beograd, Takovska 8, u četvrtak, 5decembra, u 19 časova. Ulaz je slobodan.

Na konceru će muzički talenti iz cele Srbije svirati na violini, violi, violončelu i kontrabasu, s obzirom da je program škole koja se predstavlja namenjen isključivo gudačkim instrumentima.Vrlo je visok kriterijum u pogledu prijem aučenika, tako da samo najdarovitiji mogu postati učenici ove prestižne obrazovne ustanove.

Škola za muzičke talente u Ćupriji,formirana na inicijativu Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu,  postoji četrdeset godina i radi po unikatnom nastavnom planu i programu.Tokom desetogodišnjeg školovanja muzički izuzetno nadarena deca stiču osnovno i srednje – kako muzičko, tako i opšte obrazovanje. Iako opsežan i nadasve zahtevan, nastavni plan je posebno prilagodjen muzički nadarenoj deci, te omogućava praćenje i razvijanje specifičnih muzičkih individualnih sklonosti i sposobnosti.Deca odrastaju u uslovima internatskog smeštaja i tako svoje kompletno muzičko i opšte znanje stiču na jednom mestu i u atmosferi prožetoj muzikom.

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...

„Dan otvorenih vrata“ za decu na Adi Ciganliji

„Dan otvorenih vrata“ za decu na Adi Ciganliji

Berlitz škola stranih jezika, organizuje u četvrtak, 13. juna u 18 sati na Adi Ciganliji, druženja sa roditeljima i decom  pod nazivom „Dan otvrenih vrata za decu“. Druženje počinje ispred Veslačkog ... »»


NIKO 2 – U bioskopima od 21. novembra 2013.

   Mladi irvas Niko, potajno želi da pomiri svoju mamu i tatu heroja da bi ponovo bili prava porodica. Jednog dana, mama će iznenaditi Nika: upoznala je novog momka, običnog irvasa ... »»


„ Gospodin Pibodi i Šerman 3D“ nova animirana avantura uskoro u bioskopima

Može li pas da usvoji dečaka? Pogledajte trejler za animiranu avanturu „ Gospodin Pibodi i Šerman 3D“ Gospodin Pibodi je pas koji govori, i najpametniji pas na svetu. Šerman je dečak koga ... »»