Besplatne kreativne radionice i programi za decu i mlade u DKCBu tokom leta

igra ples konceptDečji kulturni centar Beograd i ovog leta organizuje besplatne kreativne radionice i programe za decu i mlade osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Programi su namenjeni deci koja svoj raspust provode u Beogradu, kako bi im se omogućilo da na kreativan način provedu svoje slobodno vreme.

Deca, uzrasta od 5 do 19 godina, ukoliko žele da nauče crtanje i slikanje u različitim tehnikama, kao i da probaju da naprave neki predmet od gline, mogu da dođu u Atelje za likovnu i primenjenu umetnost od 1. do 5. jula. Za decu koja vole druge vizuelne umetnosti, stručni saradnici Dečjeg kulturnog centra Beograd organizovaće kreativne radionice u Studiju za animirani film, strip i karikaturu tokom jula i avgusta.

Ljubitelji baleta i savremene igre mogu pohađati radionicu „Sav taj džez“, koja će trajati od 8. do 12. jula za decu od 9 do 12 godina i od 26. do 30. avgusta za mlade od 13 do 18 godina. Učestvovanjem u ovom kreativnom procesu, deca i mladi biće u prilici da kod sebe podstaknu neverbalni način komunikacije i razmišljanja i da se izraze kroz pokret.

DKCB  RadioniceOd 2. do 5. jula održaće se program „Istražujem, saznajem, otkrivam bogatstvo narodnog jezika u srpskim narodnim bajkama’’ uz pomoć knjige Srpske narodne bajke izdavačke kuće Kreativni centar. U Biblioteci Dečjeg kulturnog centra Beograd, čitajući bajke „Čardak ni na nebu ni na zemlji“, „Pepeljuga“ i „Devojka cara nadmudrila“ pokušaćemo da pronađemo odgovore o nastanku, prenošenju, sakupljanju i beleženju narodnih bajki, a u tome će nam pomoći beogradski muzeji – Vukov i Dositejev muzej, Muzej primenjene umetnosti i Etnografski muzej. Od 27.do 30. avgusta istraživaćemo riznicu prirode – lekovito i jestivo divlje bilje i otkrivati male tajne fitoterapije.

 

Novi program Dečjeg kulturnog centra „Joga za decu i roditelje“ biće organizovan i tokom letnjeg raspusta, od 1. do 5. jula i od 26. do 30. avgusta, kada će deca, zajedno sa svojim roditeljima, moći da nauče tehnike disanja i opuštanja, u cilju smanjenja stresa i anksioznosti, poboljšanja memorije i koncentracije, jačanja mišića i popravljanja držanja tela, podsticanja kreativnosti, inspiracije i stvaranja timske atmosfere.

 

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...


Poklanjamo karte za Malo pozorište Duško Radović

Nova sezona u Malom pozorištu počinje na Novom Beogradu u zgradi nekadašnjeg bioskopa Jugoslavija, dok je povratak u matičnu kuću u Aberdarevu 1 najavljen za kraj oktobra tekuće godine. Prva predstava ... »»


Halloween maskembal u DKC Majdanu u subotu 2. novembra

I ove godine, DKC “Majdan” i Škola za učenje jezika FLTS pozivaju sve male veštice, vampire, duhove i ostala čudovišta na Halloween maskembal. Maskemabal će se održati u subotu 2. novembra, ... »»


9. Dečiji filmski festival Kids fest od 14. do 20. oktobra

Kids fest se održava u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i ostatku Srbije  Deveti dečiji filmski festival Kids fest će, od 14. do 20. oktobra, kao i svake godine, publici ... »»