Vaš banner ovde

Vrtić ZUM ZUM BUMBAR

Vizantijski Bulevar 86
Dunavište, Niš
Telefon: 065/229-6033, 064/316-6665

vrtic-zum-zum-a2Zum - Zum vrtić je otvoren sa ciljem da Vašem detetu pruži najadekvatnije uslove u periodu rane socijalizacije. Veoma važna stvar u odrastanju svakog deteta jeste vrtić u koji ide. To je ustanova u kome ono stiče gotovo prva saznanja o svemu, gde uči da se ponaša, da priča, da recituje, peva, svira, da se druži sa ostalom decom.

Vaspitači se trude da svako dete usmere na pravi put, da omoguće deci da kroz učenje, druženje i igru upoznaju sebe i svet oko sebe. Nudimo vam kvalitetan stručni kadar koji će pomoći u razvijanju individualnih sposobnosti i socijalizacije vašeg deteta, preventivnu zdravstvenu zaštitu, adekvatnu ishranu i negu.

vrtić zum zumVrtić Zum - Zum se nalazi na Duvaništu, na prostoru od 150m2, sa prostranim dvorištem od 200m2.

Sam prostor i raspored u vrtiću su osmišljeni u skaldu sa najvišim standardima, kako bi se zadovoljile sve potrebe deteta. U sklopu našeg vrtića postoje 4 prostorije: dnevni boravak - igraonica, učionica, spavaona, prostorija za jaslenu grupu.

Privlačan, svetao, pažljivo osmišljen enterijer deluje stimulativno na dečiji um i odgovara merama, potrebama i ukusu savremenog deteta. Objekat je klimatizovan.

Vrtić je opremljen najsavremenijim edukativnim didaktičkim sredstvima, otvoren za saradnju sa roditeljima, zajednicom i kulturnim manifestacijama.

Zdravstvena zaštita ostvarena je kroz redovne preglede pedijatra i savete psihologa.

Tokom cele godine vršimo upis dece uzrasta od 6 meseci do 6 godina.

Radno vreme vrtića od 7:00h do 20:00h (subotom od 8:00 do 15:00h).

Postoji mogučnost produženog boravka dece (nakon 20:00h).

Naš cilj je da budemo najbolji, a naši planovi za budućnost da nastavimo sa usavršavanjem i praćenjem svetskih trendova u poslu kojim se bavimo.

vrtić zum zumProgram rada ustanove je sačinjen tako da je skladu sa opštim osnovama zakona o predškolskom obrazovanju i vaspitanju.

Nastavni plan i program izradjen je u saradnji vaspitača i pedagoga. U fokusu ovog programa je savremen pristup u edukaciji dece i sagledavanja individualnih potreba svakog deteta, kao i razvoj samopouzdanja i sigurnosti deteta u sebe i druge.

Naš stav je da je svako dete vrednost samo po sebi, nosi pozitivne razvojne potencijale, ima potrebu i pravo da bude ono što jeste, da raste i da se razvija.

U našem vrtiću postoji kvalitetno i pozitivno okruženje u kome se deca lako podstiču na učenje, istraživanje i eksperimentisanje.

Definisani ciljevi programa vaspitno-obrazovnog rada za osnov imaju potrebe deteta koje se mogu opisati kao:

- potreba za osećajem poverenja, bezbednosti i kompetencijom

- potreba da se zna, razume i reši problem

- potreba da se bude kreativan

- potreba za razvojem fizičke koordinacije

- potreba da se podeli iskustvo sa vršnjacima i odraslima.

Program podrazumeva rad na obrazovanju, nezi i vaspitanju dece predškolskog uzrasta (6 meseci - 6 godina), po starosnim grupama, uz poštovanje detetovih mogućnosti i sklonosti. Vaspitno-obrazovni rad je organizovan po sledećim vaspitnim grupama:

- jaslena (6 meseci - 2,5 god.)

- mladja (2,5 - 4 god.)

- srednja (4 – 6 god.)

 vrtić zum zumDečija ishrana realizuje se u saradnji sa kuhinjom predškolske ustanove "Pčelica" i pod stalnim je nadzorom ovlašćenog nutricioniste.

Zavisno od dužine boravka, deca imaju 2-3-4 obroka (doručak, ručak, dve užine).

Kod dece sa alergijom na gluten - ceriaklije, sprovodimo dijetalnu ishranu u dogovoru sa roditeljem.

 

vrtić zum zum VRTIĆ IZ KOGA DECA RODITELJI I VASPITAČI IZLAZE SA OSMEHOM!