Vaš banner ovde

DEČIJI ATELJE

Požeška 44
Čukarica, Beograd
Telefon: 064/2979-463
e-mail: deciji.atelje@gmail.com

Sva deca su maštovita i kreativna, vole da stvaraju, slikaju, vajaju, grade...

Medjutim ono što njima ponekad zafali jeste fina motorika, ta suptilna spretnost da nešto izvedu svojim rukama baš onako kako su zamislili; i često im nedostaje poznavanje materijala koji je sredstvo njihove kreacije.

Ono što mi radimo u Dečijem Ateljeu jeste savladavanje ove dve prepreke do potpune dečije stvaralačke slobode. Kroz mnoge zabavne zadatke i kreativne igre usavršavamo poznavanje raznovrsnih likovnih materijala, unapredjujemo finu motoriku i kroz slobodu izraza, negujemo kreativnost.

Deca ce kroz rad na našim radionicama unaprediti svoj likovni izraz, naučiti da crtaju i slikaju stvari i motive koje su mislili da nikada nece umeti, naučice da koriste alate i materijale koje nikada nisu videli... na taj način ce steci sigurnost  u radu rukama i samopouzdanje u svoje likovne sposobnosti.

Radionice su namenjene deci od 2,5 do 14 godina.

Unapredjivanje fine motorike u ovom uzrastu znači razvijanje inteligencije, koncentracije i radne navike.

Program za decu od 2,5 do 4 godine je uglavnom vezan za upoznavanje materijala, korišcenje raznih taktilnih alata i slikarskih materijala, upoznavanje sa bojama i oblicima.

Program za decu od 4 do 7 godina je organizovan kroz različite likovne vezbe koje usavršavaju finu motoriku.

U ovom periodu deca se bave figuracijom ( teme su: životinje, ljudsko telo, porodica, priroda...sve što dete vidi oko sebe, ono reprodukuje).

U ovom periodu dete kroz pažljivo odabrane teme razvija maštovitost i preciznost izraza.

Program za decu od 7 do 14 godina pomaze deci koja imaju posebno interesovanje za likovnu umetnost da bolje upoznaju istoriju umetnosti ( kroz praktične zadatke) i da kroz adekvatne teme razvijaju svoju kreativnost i osnovne likovne tehnike ( crtanje, slikanje i vajanje)