Igračke za bebe od 9-12 meseci

Igračke za bebe od 9-12 meseciSa devet ili deset meseci starosti beba je obično u stanju da se kreće unaokolo, bilo da puzi ili hoda pridržavajući se za nameštaj. Do dvanaestog meseca može čak da bude u stanju da samostalno stoji ili hoda.

Beba u ovom uzrastu počinje da koristi alat, tako što štapom gura loptu, ili se igra gurajući viljuškom šargarepu po tanjiru. Postaje više zainteresovana za interaktivne igre. Zagolicajte je i dozvolite joj da i ona zagolica Vas. „Pričajte“ telefonom, pa pružite slušalicu bebi kako bi i ona „pričala“.

Poboljšava se i bebina sposobnost za rešavanje problema. Podići će poklopac kutije kako bi dohvatila igračku koju želi. Počinje da razume reči i prepoznaje nazive poznatih objekata.

Krećući se na sve četiri ili samo na nogama, beba će radoznalo svuda da se kreće. Želeće da pomeri i dohvati sve ono na šta je navikla da je bilo van njenog domašaja. Spremite se za ovu fazu tako što ćete napraviti bezbedno okruženje za svoju bebu.

Igračke za bebe od 9-12 meseciU ovoj dobi beba počinje sve da stavlja u usta, pa povedite računa da sve igračke budu u skladu sa njenim uzrastu.

Nabavite guralicu – kolica koja beba može da gura oslanjajući se na njih i tako vežba hodanje dok pravi krugove po sobi. Većina beba još uvek je suviše mala da bi gurala igračke, pa je ovo prikladnije za bebe koje su već počele bolje da se kreću. Ovo je opijajuće iskustvo za bebu. Čak i kada novostečena sposobnost hodanja prestane da bude novost, beba će u narednim mesecima uživati u guranju i povlačenju igračaka.

Jedan od izazova su i igračke različitih oblika. Pokušavajući da shvati zašto kvadrat neće da prođe kroz okrugli otvor beba počinje da rešava probleme. Možete dati bebi kutiju i nekoliko loptica ili kocki i posmatrati kako se zabavlja igrajući se njima.

Mada se beba već upoznala sa loptom, njeno uzbuđenje biće još veće sada, kada može da stoji i odbija loptu o pod. Mogu joj se dopadati i igračke koje su u obliku lopte.

Igračke za bebe od 9-12 meseciBebe vole da imitiraju roditelje pa je dečji telefon dobra igračka za njih. Čak iako još uvek ne ume dobro da priča beba će držati slušalicu, pritiskati tastere i „pričati“. Što je telefon realističnijeg oblika to bolje.

Knjige sa krilcima koja se otvaraju počinju da intrigiraju bebe ovog uzrasta. Povucite kartice koje otkrivaju nove likove, teksture koje mogu da se protrljaju i slično.

Kocke spadaju u igračke koje bebi omogućavaju da vežba slaganje. U početku možda će uspeti da složi samo par kocki. Krenite sa velikim, mekanim, gumenim, ili neobojenim, drvenim kockama, a za prvi rođendan kupite velike plastične kocke koji mogu da se slože za tren oka.

Kofica i lopatica su idealne za bebinu omiljenu igru punjenja i pražnjenja. Ponesite ih sa sobom na plažu ili pri odlasku u park i beba će neko vreme biti zabavljena igranjem.

 

Igračke za bebe od 0-3 meseca

Igračke za bebe od 3-6 meseci

Igračke za bebu od 6-9 meseci

Igračke za bebe od 9-12 meseci

Igračke za bebe od 12-18 meseci

Igračke za uzrast od 18-24 meseca

Igračke za decu od 2-3 godine

Igračke za dete od 3 godine

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...

sigurnost bebe

Sigurnost bebe u kući

Priprema Vašeg doma za novog člana porodice je odlučujući faktor za sigurnost bebe. Kako beba raste i uči da hoda počinje da dolazi u kontakt sa stvarima po kući. Napravite zaštitu za ... »»

Kako da podstaći dete da propriča

Kako podstaći dete da progovori ?

Kao i svaki roditelj, verovatno jedva čekate da čujete prve reči svog čeda. Evo kako dostaći dete da progovori: Nemojte da tepate Možete da prekinete da tepate dok pričate sa detetom kada shvatite ... »»

lazy bag 01

Lazy bag (lejzi beg) u dečijoj sobi

Lejzi beg (lazy bag ili bean bag) je prvo postao popularan kod tinejdžera, koji su uvek želeli da im soba bude drugačija i u trendu, a onda su roditelji otkrili ... »»