12 fantastičnih LEGO kreacija

 

LEGO kockice su nastale u radionici Ole Kirk Kristiansena, drvodelje iz Danske, koji je započeo sa izradom drvenih igračaka, davne 1932. godine. Dve godine nakon osnivanja, kompanija dobija svoje sadašnje ime, od fraze danskog jezika „Leg godt“, što u prevodu znači „igraj dobro“. Od tog vremena pa do danas LEGO Grupa se razvila u komercijalnu i produktivnu kompaniju, koja se bavi proizvodnjom koloritnih sklapajućih kockica i dodatne opreme, pomoću kojih možete sklopiti skoro sve što poželite. Lego koncept je stvorio celu subkulturu i brojna udruženja širom sveta i pod sloganom „sve što se sklapa može se rastaviti i ponovo sklopiti“, postao je sinonim večne zabave koja oduševljava ljubitelje različitih generacija i uzrasta.

U svim delovima sveta deca i „velika deca“ pokušavaju da naprave što maštovitije i sve složenije figure od legendarnih kockica.

Neke od njih su prava umetnička dela:

Lego_Koloseum1.        Koloseum

Koloseum od kockica napravio je Rajan Meknaut, prikazujući jedan deo u ruševinama, dok je drugi deo verna rekonstrukcija građevine iz rimskog vremena.

 

 

 

 

 

 

Lego_Kraljica_Amidala2.       Kraljica Amidala

Kraljica Amidala iz popularnog serijala „Ratovi Zvezda“, visoka je metar i po. Gospodinu Henriju Limu trebalo je mesec dana napornog rada za ovu kreaciju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lego_Nintendo3.       Nintendo DSi

Ova gigantska verzija popularne igre nalazi se u Nintendo globalnoj prodavnici u Rokfeler Centru u Njujorku. Sva priznanja idu Šonu Keniju.

 

 

 

 

 

 

 

Lego_Merdevine 4.       LEGO merdevine

Ove merdevine napravljene su za proslavu pedesetogodišnjice Britanskog Nacionalnog Udruženja Autističnih osoba. Zajednica pod nazivom „Brigh Bricks“, potrošila je više od 40.000 Lego kockica da bi napravila ove ogromne merdevine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lego_Apolo115.        NASA Apolo 11

Ova impresivna građevina ima čitavih 5,76 metara. Za izradu Nasine Apolo 11 rakete Rajan Meknaut utrošio je oko 120.000 kockica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lego_Harpsikord6.       LEGO harpsikord

Sem žičanih struna, ovaj instrument je kompletno sastavljen od Lego kockica. Napravio ga je Henri Lim i naravno  ovaj harpsikord je kompletno funkcionalana i na njemu se može svirati.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lego_Mazda7.       Mazda Speed 3

Lego verziju ovog japanskog automobila napravio je Šon Keni. I pored kockaste strukture ova kreacija ima sjajne točkove.

 

 

 

 

 

Lego_Drvo8.       LEGO drvo

Fantastično drvo, koje krasi ugao kantine Britanske kancelarije LEGO u Slou, napravila je zajednica „Brigh Bricks“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lego_R2D29.       R2D2

R2D2, popularni robot iz serijala „Ratovi Zvezda“, napravljen je u prirodnoj veličini. Graditelj Rajan Meknaut stavio je pored i igračku robota radi poređenja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lego_Dinosaurus10.   Stegosaurus

Za ovu kreaciju Henriju Limu je bilo potrebno sedam meseci. Lego Dinosaurus ima zapanjujućih četiri metara dužine.

 

 

 

 

 

 

Lego_Empajer_Stejt_Bilding11.   Empajer Stejt Bilding

Građevina od 13.000 kockica, krasi centralni deo prodavnice suvenira u Empajer Stejt Bildingu. Kreator je Šon Keni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lego_Tigar12.   LEGO tigar

Mladunče tigra od Lego kockica dugačko je metar i po i nalazi se u izlogu londonske radnje poznate modne kreatorke Stele Makartni. Za ovu figuru zaslužna je zajednica „Bright Bricks“

 

 

 

 

 

 

Izvor

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...

devojčica ili dečak

Torta otkriva da li će beba biti devojčica ili dečak! Nova moda za buduće roditelje!

Torta, koja otkriva pol još nerođene bebe je u poslednjih godinu dana postala pravi hit u Americi - a to znači da će uskoro biti popularna i kod nas! Nisu u ... »»

najsmesnije decije nezgode

Najsmešnije dečije nezgode – VIDEO

Pogledajte VIDEO sa najsmešnijim dečijim nezgodama iz kućnih snimaka.           httpv://www.youtube.com/watch?v=ROFbsT9yq3A

Ada Ciganlija - Park nauke - globus

Ada Ciganlija – Park Nauke – Globus

Ako ovih dana sa decom posetite Adu Ciganliju, obavezno obiđite Park nauke. Eksponati će deci sigurno biti zanimljivi, bez obzira na uzrast, a možete iskoristiti priliku i da im na ... »»