10 aktivnosti za novogodišnju porodičnu tradiciju

Zadatak svakog roditelja je da deci priredi sjajan provod za Novu Godinu. Ono što radite sa decom za praznike, činiće veliki deo njihovih dragocenih uspomena tokim celog života.

Svi smo pre praznike u gužvi, poslu i spremanju i jedva čekamo da počnu praznici kako bi smo se i mi odmorili. Zato vam predlažemo nekoliko lako izvodljivih aktivnosti kojima ćete, bez mnogo napora, učiniti novogodišnje praznike nezaboravnima svojoj deci.
Novogodišnja tradicija

1 – Svako iz porodice treba da napravi po jedan ukras za jelku.

2 – Uvedite pravilo da svake godine može da se kupi po jedan novi ukras za jeku za svakog člana porodice i nijedan više.

3 – Napravite u novogodišnjoj noći porodičnu fotografiju, svečano obučeni i doterani.

4 – Napravite još jednu istu takvu fotografiju, ali svi na slici moraju da naprave smešne grimase. Plezite se, kreveljite, bečite, mrštite…, šta god vam padne na pamet.

5 – Svako od prisutnih na dočeku mora da obuče ili nosi neki novogodišnji detalj: kravatu u obliku jelke, kapu Deda Mraza, džemper sa novogodišnjim motivom…

6 – Napravite film sa novogodišnjim izjavama svih članova porodice. Svako može da kaže šta kaže šta god želi, da ispriča neku dogodovštinu iz protekle godine, nešto značajno što se desilo, nešto smešno, da da neko  obećanje za sledeću godinu. Svake godine možete gledati filmove iz proteklih godina.

7 – Dajte deci da fotografišu odrasle kako se glupiraju

8 – Napravite play listu muzike koju svi volite, po mogućstvu uz koju može da se igra i puštajte je svake godine. Kako deca rastu i pojavljuju se novi hitovi, svake godine dodajte nove omiljene numere. Stare se ne smeju brisati, a svake godine puštajte sve ispočetka.

novogodisnje jelo

9 – Izaberite jedno jelo, koje svi vole i koje ćete spremati za svaku novogodišnju noć, a koje nećete nikad spremati tokom godine. Napravite ga u dovoljnim količinama da ga bude za bar 2 dana kako bi stigli dovoljno da uživaju u njemu i zapamte da su ga jeli. Sjajno je ako i deca mogu da učestvuju u pripremi.

10 – Smislite gde bi mogli da idete svakog 1. Januara, koliko god da je hlano. Na primer u centar grada da se fotografišete ispred novogodišnje rasvete i jedete pečeno kestenje.

novogodisnje slike

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...

Rođendanske torte za leto

Rođendanska torta

Rođendan u vreme leta nije baš najsrećnija okolnost za dete. Većina drugara je na letovanju, ili kod bake i deke, pa je na roditeljima zadatak da učine sve, kako bi ... »»

Bebe prvi put probaju limun

Bebe prvi put probaju limun ! – VIDEO

Vi se sigurno ne sećate kada ste prvi put probali limun, ali vaši roditelji to sigurno pamte za ceo život. Kakve sve grimase slažu bebe kada prvi put probaju limun!     Pogledajte VIDEO: httpv://www.youtube.com/watch?v=CumIj-NH5RA  

Najbolji tata na svetu 3

Najbolji tata na svetu !!!

  Najbolji tata na svetu - piše na šolji na svakoj od fotografija koje govore upravo suprotno!         Fotograf Dave Engledow počeo je sa serijom fotografija kada je njegova ćerka Alice Bee imala ... »»