“Bašta živih leptira”

 

Basta zivih leptira - edukativna igračka„Gledaj kako rastu i pusti ih na slobodu!“ Ovo je samo jedan od slogana edukativne igračke za decu kompanije “Insect Lore”.

Reč je o vrlo zanimljivom konceptu pod nazivom “Bašta živih leptira” ( Live Butterfly Garden). Baš kao što i sam naziv kaže, ovaj projekat prikazuje deci jedno od stvarnih čuda prirode, koje se dešava pred njihovim očima.

Kompanija “Insect Lore”, koja se inače bavi konceptima, koji uključuju svet insekata, odlučila je da, kako je navedeno na pakovanju igre, za decu od 4 do 12 godina na realističan način prikaže sve faze jednog od najfascinatnijih fenomena prirode, metamorfozu gusenice u leptira.

 

 

Sam paket sadrži:

–          koloritno mrežasto stanište za leptire pogodno za vešanje, ili samostojeće na nosaču,

–          jednu posudu u kojoj se nalazi 3 do 5 larvi gusenica sa podlogom i specijalnom hranom,

–          pribor za hranu i kompletna uputstva.

U toku ovog prirodnog fenomena deca mogu da hrane gusenice i gledaju ih kako rastu iz dana u dan. U drugoj fazi one se penju uz zidove posude i počinju da prave čaure. “Insect Lore” garantuje najmanje tri oformljene čaure.

U poslednjoj fazi iz čaura izlaze prelepi leptiri, koji su tada već smešteni u stanište koje stiže u kupljenom paketu.

Ova edukativna igra je i dobitnik prestižne nagrade “ Oppenheim Best Toy Award-winning butterfly raising kit” i veoma je popularna u SAD-u, a kako kažu na forumima, zanimljiva je roditeljima bar koliko i deci.

Jedan savet za kraj, u slučaju da nabavite ovu „igračku“, mislite na to da leptiri imaju kratak životni vek i potrudite se da ih zajedno sa decom pustite na slobodu pre kraja procesa.

 

Basta zivih leptira - edukativna igračka

Basta zivih leptira - edukativna igračka

 

 

 

Sadržaj paketa i slike preuzeti sa sajta proizvođača “Insect Lore”.

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...


Android aplikacija Slagalica za decu – Kids Preschool Puzzle Lite

Android aplikacija Slagalica za decu - Kids Prescholl Puzzle Lite je obrazovna i zabavna igra za decu uzrasta tri do šest godina. Aplikacija je odlična za učenje dece o rešavanju ... »»

Igračke za dete od 3 godine

Igračke za dete od 3 godine

Kad napuni tri godine dete je spremno za još izazovnije igračke. Već ume samo da obuče majicu, svuče pantalone, opere ruke. Naučilo je da slaže blokove i čak igra i ... »»

Zvezdane staze portikla

Kako da Vaša beba postane štreber?

Mnogi mladi i ambiciozni roditelji danas se nadaju da će njihova beba kada poraste biti novi Bill Gates, ili bar Mark Zuckerberg. Ako želite da Vaše dete izraste u pravog štrebera, ... »»