9. Dečiji filmski festival Kids fest od 14. do 20. oktobra

KIDS-FEST-2013Kids fest se održava u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i ostatku Srbije

 Deveti dečiji filmski festival Kids fest će, od 14. do 20. oktobra, kao i svake godine, publici predstaviti zanimljive filmske premijere – animirane, igrane, dokumentarne, 3D filmove iz Danske, Nemačke, Francuske, Norveške, Španije, Belgije, Kanade, Izraela, Brazila. Veći deo ovih ostvarenja prikazan je na poznatim svetskim festivalima kinematografije za decu, a na Kids festu naći će se sinhronizovani na srpski jezik.

 Kids fest se dešava u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, kao i preko 30 gradova širom Srbije.

 U Beogradu se Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplexx Delta City“, „Roda Cineplex“, Dvorani Doma sindikata i bioskopu „Fontana“, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“, u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop „Vilin Grad“.

 Među ostvarenjima su dokumentarci o životinjama, priče o prijateljstvu, ljubavi, odrastanju i avanturama.

 „Amazonija 3D“ stiže iz Brazila, i govori o avanturama malog majmuna izgubljenog u najvećoj prašumi na svetu – pražumi Amazona.

 Iz Kanade dolazi „Legenda o Sarili 3D“, avantura koja prati putovanje troje mladih Inuita u zemlju iz legende, putovanje koje može da spasi čitavo njihovo pleme.

Mežu animiranim 3D ostvarenjima koje Kids fest predstavlja svojoj publici su i „Vitez Rđavko 3D“, nemačko ostvarenje sa mnogo zanimljivih likova, i „Nosorog Oto 3D“, danski film o avanturama dečaka i njegovog neobičnog ljubimca, nosoroga.

„Zip i Zap“ je španska komedija o dvoje blizanaca kažnjenih zbog bezobraznog ponašanja boravkom u letnjoj školi, a iz Austrije dolazi film „Konj na balkonu“, nesvakidašnja priča o deci koja u svom stambenom bloku pronalaze konja, i odlučuju da ga zadrže.

„Safari u Africi 3D“ je majstorski dokumentarac u odličnoj 3D tehnici, koji publiku upoznaje sa uzbudljivim afričkim kontinentom i njegovim stanovnicima.

 Mala-velika-panda-3Na Kids festu gledaoci će moći da pogledaju još mnogo zanimljivih filmova, a u bioskopima ih očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni.

 U Domu sindikata u Beogradu, u Kids fest areni, posetioce očekuju UMS i „Artimedia“, Centar za animaciju dece „Čigra igra“, Crveni krst Begrada, „ComputerLand“, „PeroArt Centar“, škola glume „Studio 1“, slatke degustacije kompanije „Kraš“ i druženje sa maskotama iz „Životinjskog carstva“, kao i ostale zanimljive radionice.

Posebna poslastica za posetioce Kids festa ove godine je saradnja sa fudbalskim klubom „Partizan“, koji će zanimljivim radionicama deci otkriti tajne fudbala, jedne od najvažnijih sporednih stvari na svetu.

Ambasadorka 9. Dečijeg filmskog festivala je glumica Jelena Jovićić.

 

 

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...


KidsPatch 2013

I ove jeseni beogradska inicijativa posvećena razvoju kreativnih programa za decu KidsPatch će predstaviti program radionica i filmskih projekcija za najmlađe. Program će se  baviti aktivnostima iz domena dizajna, savremenog zvuka, ... »»

„Dan otvorenih vrata“ za decu na Adi Ciganliji

„Dan otvorenih vrata“ za decu na Adi Ciganliji

Berlitz škola stranih jezika, organizuje u četvrtak, 13. juna u 18 sati na Adi Ciganliji, druženja sa roditeljima i decom  pod nazivom „Dan otvrenih vrata za decu“. Druženje počinje ispred Veslačkog ... »»

proslava nove godine za decu

Trg Bajki – Novogodišnji program za decu

Trg bajki na kome će se, u okviru novogodišnje manifestacija „Beogradska zima”, svakodnevno, do 15.01.2016. igrati srpske narodne i bajke braće Grim namenjene deci, ali u odraslima,  otvoren je 15.12.2015 na platou ... »»