9. Dečiji filmski festival Kids fest od 14. do 20. oktobra

KIDS-FEST-2013Kids fest se održava u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i ostatku Srbije

 Deveti dečiji filmski festival Kids fest će, od 14. do 20. oktobra, kao i svake godine, publici predstaviti zanimljive filmske premijere – animirane, igrane, dokumentarne, 3D filmove iz Danske, Nemačke, Francuske, Norveške, Španije, Belgije, Kanade, Izraela, Brazila. Veći deo ovih ostvarenja prikazan je na poznatim svetskim festivalima kinematografije za decu, a na Kids festu naći će se sinhronizovani na srpski jezik.

 Kids fest se dešava u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, kao i preko 30 gradova širom Srbije.

 U Beogradu se Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplexx Delta City“, „Roda Cineplex“, Dvorani Doma sindikata i bioskopu „Fontana“, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“, u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop „Vilin Grad“.

 Među ostvarenjima su dokumentarci o životinjama, priče o prijateljstvu, ljubavi, odrastanju i avanturama.

 „Amazonija 3D“ stiže iz Brazila, i govori o avanturama malog majmuna izgubljenog u najvećoj prašumi na svetu – pražumi Amazona.

 Iz Kanade dolazi „Legenda o Sarili 3D“, avantura koja prati putovanje troje mladih Inuita u zemlju iz legende, putovanje koje može da spasi čitavo njihovo pleme.

Mežu animiranim 3D ostvarenjima koje Kids fest predstavlja svojoj publici su i „Vitez Rđavko 3D“, nemačko ostvarenje sa mnogo zanimljivih likova, i „Nosorog Oto 3D“, danski film o avanturama dečaka i njegovog neobičnog ljubimca, nosoroga.

„Zip i Zap“ je španska komedija o dvoje blizanaca kažnjenih zbog bezobraznog ponašanja boravkom u letnjoj školi, a iz Austrije dolazi film „Konj na balkonu“, nesvakidašnja priča o deci koja u svom stambenom bloku pronalaze konja, i odlučuju da ga zadrže.

„Safari u Africi 3D“ je majstorski dokumentarac u odličnoj 3D tehnici, koji publiku upoznaje sa uzbudljivim afričkim kontinentom i njegovim stanovnicima.

 Mala-velika-panda-3Na Kids festu gledaoci će moći da pogledaju još mnogo zanimljivih filmova, a u bioskopima ih očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni.

 U Domu sindikata u Beogradu, u Kids fest areni, posetioce očekuju UMS i „Artimedia“, Centar za animaciju dece „Čigra igra“, Crveni krst Begrada, „ComputerLand“, „PeroArt Centar“, škola glume „Studio 1“, slatke degustacije kompanije „Kraš“ i druženje sa maskotama iz „Životinjskog carstva“, kao i ostale zanimljive radionice.

Posebna poslastica za posetioce Kids festa ove godine je saradnja sa fudbalskim klubom „Partizan“, koji će zanimljivim radionicama deci otkriti tajne fudbala, jedne od najvažnijih sporednih stvari na svetu.

Ambasadorka 9. Dečijeg filmskog festivala je glumica Jelena Jovićić.

 

 

Ako vam se ovo dopalo, možda će vam se svideti i ...


Danas delimo karte za film Vitez Rasti u bioskopu Cineplex – Delta City

Sutra vas vodimo u bioskop Cineplex! Prva dva čitaoca koja danas u 17h pošalju mail na adresu kalendar@superdete.com sa odgovorom na nagradno pitanje, dobiće po dve karte za projekciju animiranog filma ... »»


Besplatne kreativne radionice i programi za decu i mlade u DKCBu tokom leta

Dečji kulturni centar Beograd i ovog leta organizuje besplatne kreativne radionice i programe za decu i mlade osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Programi su namenjeni deci koja svoj raspust provode u ... »»


Cineplexx porodični dan uz premijeru filma AVIONI 3D u subotu 31. avgusta

U subotu, 31. avgusta u bioskopu Cineplexx Delta City u Beogradu će se održati Cineplexx porodični dan, kada će svi mališani imati priliku da u društvu roditelja pogledaju aktuelna animirana ... »»