Vaš banner ovde

ARHITEKTURA U MAJDANU

Dečiji kulturni centar Majdan, Kozjačka 3-5
Savski venac, Beograd
Telefon: 063/8308-128
e-mail: office@proces.rs

Čemu služe arhitektonske radionice?

Na arhitektonskim radionicama deca rade na svojim malim projektima oblikovanja prostora. U tom kreativnom procesu nailaze na različite probleme i izbore. Cilj našeg tima arhitekata koji vodi radionice jeste da ih stavljamo pred što više problema i izazova, kako bi se kroz sopstveno iskustvo učili kreativnom mišljenju i rešavanju problema.

 

Kome su arhitektonske radionice namenjene?

Arhitektonske radionice pohađaju deca koja su pokazala interesovanje za konstruktorske igre, koja uvek nešto prave, grade, lepe, slažu, koja vole da crtaju i maštaju.

Roditelji dece koja kod nas dolaze prepoznali su interesovanja svoje dece i omogućuju im da svoju motoriku, veštine kreativnog mišljenja i rešavanja problema dalje razvijaju.

 

Zašto je važno razvijati kreativno mišljenje?

Kreativno mišljenje je prepoznato kao ključni element uspeha i dobrog snalaženja u savremenom svetu brzih promena i konstantne pojave novih zanimanja. Jedino prepoznavanje problema i sposobnost koncipiranja različitih rešenja može obezbediti našoj deci uspešan opstanak u svetu dinamičnog razvoja.

 

Šta ćemo konkretno raditi?

Na arhitektonskim radionicama deca su u prilici da prolaze kroz kreativni proces rada i razmišljanja dok prave svoje naselje, kuću, kućicu za ptice, razne makete i trodimenzionalne strukture, kao i da razvijaju nteligenciju rešavajući logičke i prostorne zadatke. Bavićemo se i raznim maketarskim tehnikama i načinima da od materijala koje svako ima u kući pravimo nove, zanimljive i korisne stvari.

 

Uzrast, termin i mesto održavanja

Arhitektonske radionice su namenjene deci od 9 – 14 godina

Radionice se održavaju subotom, od 16 – 18h

Trajanje programa: oktobar – decembar 2013. / februar – jun 2013.

Mesto: Dečiji kulturni centar Majdan, Kozjačka 3-5 (u blizini Mostarske petlje i Topčiderske zvezde)

 

Ko vodi arhitektonske radionice?

Arhitekti Biljana i Bratislav Branković – i sami roditelji malog deteta, sa velikim iskustvom u radu sa decom u okviru Nedelje arhitekture, za potrebe različitih muzeja, institucija i festivala. Detaljno se možete informisati o našem radu i iskustvu na sajtu www.proces.rs

PRVA RADIONICA BESPLATNA! Najavite svoje dete na office@proces.rs ili 063.8308.128